dgzwolle > nieuws

Nieuws

Diaconaal Beraad met politiek
Op dinsdag 14 mei is er het volgende Beraad van het Diakonaal Platform Zwolle. We zijn dan net als in februari 2016 en 2017 te gast bij een aantal gemeenteraadsfracties. De locatie is weer het fractiehuis aan de Sassenstraat.
Hiervoor willen we graag alle diakenen en andere geïnteresseerden uitnodigen.  Suggesties voor de te bespreken onderwerpen met de politiek op die avond zijn welkom (Diakonaal Consulent, dhr. Wim van Ree, consulent@diaconiezwolle.nl of  tel. 06 10 18 64 22). Alvast veel dank hiervoor.

Palm Pasen en Pasen

Op 14 april is het Palm Pasen.  We willen met de kinderen weer tijdens de viering een Palm Pasen stok versieren, die ze aan het eind van de viering in optocht de kerk in brengen. Het is voor zowel jonge kinderen, als de wat oudere kinderen en tieners een leuke activiteit.
Daarom nodigen we ook de jongste kinderen (onder de vier jaar) en de tieners uit om mee te doen.
Om de hoeveelheid stokken en haantjes die we klaar moeten hebben liggen in te schatten, zou het fijn zijn als doorgegeven wordt welke kinderen aanwezig zullen zijn.
Op 21 april is het Eerste Paasdag. Ook hiervoor zijn we een leuk programma aan het voorbereiden voor de kinderen en zou het fijn zijn als we ongeveer weten wie er aanwezig zijn.
Opgeven graag bij Dieneke Dijksma: dmdijksma@gmail.com, 0615636278
Lezing over de Palestijnse samenleving in de Synagoge van Zwolle
Op woensdag 27 maart 2019 geeft drs. Els van Diggele in de Synagoge van Zwolle een lezing over de verdeeldheid in de Palestijnse samenleving als achtergrond bij het Israëlisch-Palestijnse conflict. De lezing die om 19.30 uur begint, wordt georganiseerd door de afdeling Zwolle/Overijssel van het Genootschap Nederland-Israël. De Synagoge is gelegen aan de Samuel Hirschstraat 8. Niet-leden betalen een toegang van € 7,50.

"Wij haten elkaar meer dan de Joden".
Dat is een uitspraak die Els van Diggele te horen kreeg in een van de vele interviews die ze had met Palestijnen over hun onderlinge strijd. Hoe komt het dat zo’n gezichtspunt in het Westen zo onbekend is? Waarom weten we zo weinig af van de Palestijnse samenleving? Welke groepen strijden er om de macht? Hoe komt het dat zij na 70 jaar nog altijd geen eigen staat hebben, terwijl zij alleen al uit de 28 landen van de Europese Unie tientallen jaren lang miljardensteun hebben gekregen? Voor het onderwerp van deze lezing sprak Els van Diggele met goed geïnformeerde Palestijnen die het lef hadden om over hun onderlinge rivaliteit en gewapende conflicten te vertellen.
Zij publiceerde het boek We haten elkaar meer dan de Joden : Tweespalt in de Palestijnse samenleving. Het boek werd genomineerd voor de Libris Geschiedenisprijs. Drs. Els van Diggele is historica, journaliste en onafhankelijk onderzoekster van Israël en de Palestijnse gebieden. Ze schreef een drieluik over de conflicten in dit gebied. Veel tijd brengt ze in het gebied zelf door om haar gegevens te verzamelen. Wie het Israëlisch-Palestijnse conflict wil begrijpen, kan niet om het thema van deze lezing heen.

Leerhuis met Dodo van Uden
In april zijn er weer 3 leerhuis bijeenkomsten, op 2, 16 en 30 april, steeds om 19.30 uur in de Mennokamer.
Dodo van Uden stuurt deze aankondiging:
Als onderwerp hebben we deze keer Leviticus 19. Dit is een hoofdstuk vol met voorschriften van allerlei aard. Voorschriften die wij meteen als heel belangrijk erkennen tot regels die ons niet zoveel zeggen. We zullen het hoofdstuk als geheel verkennen en er een paar voorschriften uitlichten om die nader te onderzoeken. Dat levert, weet ik uit ervaring, verrassende ontdekkingen op.
Aan de deelnemers de vraag om het hoofdstuk van te voren te lezen, en om een of twee bijbelvertalingen mee te nemen.
Opgave bij a.p.hoogcarspel@home.nl

Gesprek over levensvragen
Dinsdag 09 april, 14.00 uur, Gespreksmiddag over levensvragen en voltooid leven in de Mennokamer (i.p.v. 12 maart). We praten aan de hand van een landelijke brief, die hierover bij de Remonstranten is binnengekomen. Info in het aprilnummer van de Wolwever en opgave via gebonda@planet.nl.
Lezing Professor Micha de Winter over opvoeden
Dinsdag 09 april, 20.00 uur, Vrijzinnig Hattem door professor Micha de Winter over een manier van opvoeden, waarin hoop een centraal begrip is. De lezing vindt plaats in de Marke, Daendelsweg 2, Hattem. Entree € 7,50 Verdere info in het aprilnummer van de Wolwever
1234567891011121314
Meer informatie   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Zwolle
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2019 Doopsgezind.nl