dgzwolle > nieuws

Nieuws

Smaakvolle Moviemeeting: Amerikaanse maaltijd en film 'The Shack'.
The Shack is gebaseerd op het gelijknamige boek van de Amerikaan W. Paul Young uit 2008. Hij schreef het boek in eerste instantie voor zijn kinderen, na een periode waarin hij worstelde met zijn geloof. Uiteindelijk werd het boek een bestseller. Het is in het Nederlands verschenen onder de titel 'De Uitnodiging'. De film is in 2017 vertoond in bioscopen in de Verenigde Staten en is sinds kort in Nederland te koop.

Hoofdpersoon Mack is een man met veel verdriet en boosheid, vanwege het lijden binnen zijn familie. Hij worstelt met de rol van God in het lijden. Dan wordt hij uitgenodigd om naar de hut (the shack) te komen. Hij heeft daar zeer bijzondere ontmoetingen, waardoor zijn kijk op God volledig verandert.

De film is Nederlands ondertiteld en duurt 2 uur en 7 minuten.

18:00 u. hoofdgerecht
18:45 u. start film The Shack
19:45 u. pauze met dessert/koffie/thee
20:15 u. vervolg film
21:00 u. napraten

Opgave bij Fieke Zijlstra: fieke.zijlstra@gmail.com met vermelding wel/niet vegetarisch

Luisteren naar muziek
De formule:
Neem zelf muziek mee die je raakt of meldt de muziek en het wordt opgezocht. Je geeft een korte toelichting op jouw muziekkeuze. We luisteren naar een gedeelte dat jij belangrijk vindt en bespreken de gehoorde muziek. Er is plaats voor maximaal 12 deelnemers per avond. Aanmelden kan per email: hoogvlietg@gmail.com.

Waar: Bij
Gerard Hoogvliet en Jennechien Tiemens


Wanneer:
Woensdag 14 februari 2018, 19:30 uur
Woensdag 6 juni 2018, 19:30 uur.
Welkom!

Zondag 14 januari 2018 is de eerste Wolweverdienst van de Remonstrantse en Doopsgezinde gemeente Zwolle. Deze tweede zondag van de maand is het een Remonstrantse dienst. Er zullen 4 nieuwe vrienden en 1 nieuw ingekomen lid voorgesteld worden aan de gemeente. Zowel de tweede als vierde zondag is er zondagclub, een verteluur voor de kinderen van de basisschool. Na de dienst is er een Wolwever activiteitenmarkt waar mensen zich kunnen inschrijven voor inhoudelijke bezinnende bijeenkomsten of praktische bezigheden die een kerkgemeenschap gaande houden. Welkom!


Kerkdienst in Isala ziekenhuis Zwolle
De gemeente wordt op zondag 4 februari uitgenodigd de kerkdienst in het Isala ziekenhuis bij te wonen. De bedoeling is om op deze manier eens kennis te maken met een stukje geestelijke verzorging in een ziekenhuis. De dienst begint daar om 10.00 uur. De plaats is op de 2e verdieping recht boven de hoofdingang (V 3.2) van het Isala ziekenhuis,Dr. Van Heesweg 2, te Zwolle.
Interreligieuze viering 2018
Het is inmiddels een mooie traditie dat in Zwolle het jaar geopend wordt met een interreligeuzeviering in n van de gebedshuizen van de stad. Deze vredesviering wordt georganiseerd door SLAG(Samen Leven Anders Geloven) en vindt plaats op de eerste zondagavond van het nieuwe jaar. Joden,christenen en moslims uit onze stad en regio komen bij elkaar om vanuit elkaars religies inspiratie opte doen, elkaar te ontmoeten en vrede toe te wensen.
Het belooft een afwisselende viering te worden, met als thema: Op Adem Komen. Uit de Tenach, deBijbel en de Koran worden teksten gelezen die betrekking hebben op dit thema. Onze stadsdichterKees Smits zal een passend gedicht voordragen. Het Thomaskoor zal voor en met ons zingen. Naafloop kunnen we elkaar ontmoeten bij de koffie/thee met wat lekkers. Van harte welkom op 7januari om 19.00 uur in het Dominicanenklooster (koorgedeelte).
SLAG Zwolle

123456789
Meer informatie   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Zwolle
contact maandblad sitemap
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2018 Doopsgezind.nl