dgzwolle > nieuws

Nieuws

Muzikale inbreng bij de Kerstviering op 1e kerstdag.
De voorbereidingsgroep nodigt een ieder uit voor een muzikale bijdrage aan de viering op 1e Kerstdag. We zijn benieuwd of er met meer verschillende muziek de dienst extra feestelijk gemaakt kan worden. Toon Hagen is beschikbaar als pianist/organist maar daarnaast is andere/extra muzikale inbreng ook welkom! Speel je een instrument, of wil je zingend in de kerk van je laten horen geef dat aan ons door. Ook kinderen die een instrument bespelen en een kerstlied kunnen laten horen..., meldt je aan! Wij nemen dan contact met je op. Aanmelden kan bij Steffen Zantingh, Dieneke Dijksma, Fieke Zijlstra, Valerie Plugge en Rieke Veurinc of Ellis van der Zee. zantinghvanderzee@zonnet.nl , fieke.zijlstra@gmail.com, dmdijksma@gmail.com, valerie.plugge@hotmail.com, rieke@veurinc.nl
Vieringen in Huize De Venus
In december zijn er vieringen op:
9 december: dhr. K. Freriks verzorgt de dienst, 10.30 uur
24 december: Een Kerst(middag)viering om 16.00 uur, mw. Bertha Groen verzorgt de dienst, het koor DoReVocaal verleent medewerking.
De volgende voorgangers zijn voor de diensten in januari 2019, aanvang 10.30 uur, gepland:
Voor 13 Januari ds. J.A. Winkler Prins en voor 27 januari hr. K. Fredriks. Het rooster voor de rest van het jaar 2019 kunt u binnenkort tegemoet zien.
Vesperdiensten in Adventstijd
Op de 1e Advent en op de 3e Advent is er een Adventsvesper om 19.00 uur in plaats van de gewone dienst om 10.00 uur. Op de 2e Advent is de viering op de normale tijd van 10.00 uur.
De vespers zijn een experiment, dus het verzoek is om door te geven (aan de kerkenraden) hoe het bevalt.
En van de achterliggende gedachten is, dat het mensen, die 's morgens moeite hebben de kerk 'te halen', op deze tijd makkelijker kunnen komen.
Oosterkerk 28 november 19.30 uur
Homs, Pater Frans van der Lugt van dichtbij meegemaakt.

Bericht uit Homs Lees meer >>
Gedachtenisviering Grote Kerk Zwolle
Op zondag 25 november, de laatste zondag van het kerkelijk jaar, is er een gedachtenisviering in de Grote Kerk. In deze dienst wordt het Lux Aeterna (Altijddurend Licht) uitgevoerd van Morten Lauridsen. Lauridsen is een bekende Deens-Amerikaanse componist met een heel eigen geluid en rijke harmonie. Hij schrijft toegankelijke, moderne klassieke muziek. Het Lux Aeterna bestaat uit vijf delen die allemaal uit de Latijnse liturgie van dekatholieke kerk afkomstig zijn. In alle vijf delen staat het licht centraal. Lauridsen heeft zelf over deze compositie geschreven:Lux Aeterna is een intiem werk van stille sereniteit gecentreerd rond een universeel symbool van hoop, geruststelling, goedheid en schittering.
Na de viering is er gelegenheid tot het branden van een kaars voor alle mensen die u dierbaar zijn.
Medewerking aan de viering wordt verleend door het orkest Musica Michaelis, de Michalscantorij o.l.v. Toon Hagen, tevens organist, en stadspastor Mariska van Beusichem.
De viering begint om 16.30 uur, de toegang is vrij, er is een collecte voor de onkosten.
Middag over Christian Peacemaker Teams
CPT heeft als doel om door geweldloze aanwezigheid in conflictgebieden conflicten te veranderen.
De Doopsgezinde Gemeente Zwolle is steungemeente van CPT.
Kathy Moorhead Thiessen uit Canada is werker van CPT in Irak en Canada. Zij zal (in het Engels) berichten over de actuele situatie van het Indigenous Peoples Solidarity Team en het werk dat dit team doet in Canada.
Vrijdagmiddag 30 november 16.00 uur.
Afgesloten met een eenvoudige maaltijd.
thv familie Hoogcarspel-Janze, Hoefslagmate 29
Opgave ivm maaltijd a.p.hoogcarspel@home.nl

1234567891011121314
Meer informatie   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Zwolle
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2019 Doopsgezind.nl