dgzwolle > nieuws

Nieuws

Jongerenavond van de Ring Zwolle op 30 november
Ben je tussen de 12 en 16, dan is er op 30 november een avond voor jou bij de Doopsgezinde Kerk in Zwolle! De avond begint om 18.00 uur en zal rond 21.00 uur weer afgelopen zijn. We eten eerst met elkaar en daarna is er een kort programma. Het thema deze keer is de feestdagen: dus bereid je voor op heel wat pepernoten, kerstkransjes en gezelligheid!

Omdat de meeste van jullie mij waarschijnlijk nog niet kennen: laat ik me eerst even voorstellen. Mijn naam is Jantine Brouwer-Huisman, ik ben 27 jaar en werk als kerkelijk werker jeugd en jonge gezinnen bij de Protestantse gemeente in Stadshagen. Daarnaast ben ik regelmatig aan het werk als lekenpreker binnen de Doopsgezinde kerk. Ik werk graag met jonge kinderen en jeugd, en kijk er dan ook naar uit om voor de Ring Zwolle een aantal keer per jaar een jongerenavond te organiseren!

Ik hoop op enkele gezellige avonden!
Kerkasiel in Bethel

Kerkasiel in Bethel
Op 30 oktober jl. was er een vergadering gepland over de toekomst van het jongerenwerk in Den Haag. Als predikant van de doopsgezinde gemeente was Jannie Nijwening door de Protestantse Gemeente Den Haag en STEK (Stad en Kerk)uitgenodigd daarover mee te praten.Maar het liep allemaal anders. Lees meer >>

Noodhulp Sulawesi
Indonesi is 28 september 2018 opnieuw getroffen door zware aardbevingen en een tsunami. De verwoesting is groot, er zijn veel slachtoffers, veel mensen worden vermist en huizen en gebouwen zijn verwoest of onder water gelopen. De hulpverlening kwam langzaam op gang, deels vanwege de zwaar beschadigde infrastructuur. Duidelijk is dat er heel veel moet gaan gebeuren bij de wederopbouw. De Indonesia Mennonite Diakonia Service (IMDS) werkt ter plaatse samen met andere kerken en de lokale overheden en is begonnen met voedselhulp, faciliteiten voor schoon drinkwater en het ondersteunen van mensen met trauma (trauma counseling). Mennonite Central Committee heeft inmiddels $ 52.000 beschikbaar gesteld voor ondersteuning van de noodhulp door IMDS. Belangrijke bijdragen daaraan kwamen van Europese doopsgezinde en anabaptistische gemeenten en organisaties.

Doopsgezind WereldWerk, dat nauw samenwerkt met Mennonite Central Committee, heeft haar bankrekening opengesteld voor bijdragen vanuit de doopsgezinde gemeenten in Nederland aan de noodhulp in Sulawesi. Giften zijn zeer welkom en worden via MCC goed besteed.

Bankrekening: NL27 TRIO 078 688 0333 t.n.v. Doopsgezind WereldWerk te Deventer o.v.v. Noodhulp Sulawesi(Doopsgezind Wereldwerk is een ANBI, dus giften zijn aftrekbaar voor de belasting).

Meer info: secretariaat@dgwereldwerk.nl
World Fellowship Day (Do Re en vrienden welkom)
Voor de World Fellowshipsday verplaatsen we ons zondag 27 januari 2019 naar Buitengoed Fredeshiem te Steenwijk. We gaan kijken en luisteren naar de interactieve theatervoorstelling ONDER ANDEREN . Hoe gaan we met elkaar om, wat weten we van elkaar, zijn we bang voor wat we niet kennen? Zo maar een paar vragen die de revue zullen passeren. Het zal zeker de moeite waard worden. Ieder is hierbij uitgenodigd. Inloop vanaf 09.30 uur. Aanvang; 10.00 uur Adres: Eiderberg 2, 8346 KJ Steenwijk (De Bult)
Wolwever november 2018
Lees meer >>
Wolwever oktober 2018
Lees meer >>
1234567891011121314
Meer informatie   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Zwolle
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2019 Doopsgezind.nl