dgzwolle > nieuws

Nieuws

Musical
De Doopsgezinde Gemeente Giethoorn heeft een lange traditie van het samen oefenen en uitvoeren van musicals.

Op 9, 10, 16, 17, 23 en 24 november, om 19.30 uur, wordt dit jaar de Musical Op zoek naar Judas uitgevoerd.

Simon en Hanne krijgen bezoek van twee agenten die vertellen dat hun zoon Judas dood is. Zo begint de musical op zoek naar Judas. De verslagenheid bij de ouders is uiteraard groot. Het huilen van Hanna gaat over in kindergehuil en brengt ons bij de geboorte van Judas. En zo creren we de suggestie dat Hanna en Simon het levensverhaal van Judas aan de agenten vertellen.

Schrijf je over Judas , dan schrijf je ook over Jezus. In de musical heeft Jezus geen actieve toneelrol. We leren Jezus kennen door de ogen van Judas en ook door die van Petrus, want ook hij mag in de relatie met Judas niet ontbreken.

Naast een aantal fictieve scnes, laten wij ook een aantal Bijbelse verhalen tot leven komen die wij exemplarisch vinden voor het optreden van Jezus: de Bergrede , een wonderverhaal (spijziging van 5000),een genezingsverhaal (legioen).Een gelijkenis /parabel (de barmhartige Samaritaan) en het verhaal over de vrouw die Jezus zalft in Bethani. En natuurlijk het passieverhaal dat in deze musical ook als gezongen passie wordt uitgevoerd.

Zo wordt opzoek naar Judas, meer dan onze andere musicals , een gezongen belevenis.

Vanaf 8 oktober kunnen er kaartjes besteld worden voor deze musical.

Bellen of mailen kan met Marijke Schra 0521-362394 of tiemen.schra@ziggo.nl of zijn op te halen bij Spar ter Schure Eendrachtsplein 4 8355DL Giethoorn.


Ringbijeenkomst over Judas
Judas staat dichter bij Jezus dan je denkt .. zegt ds. Alke Liebich, predikant van de Johanneskerk te Amersfoort in een artikel dat zij in april 2017 schreef. Over deze interessante uitspraak willen we natuurlijk meer weten. We hebben haar dan ook uitgenodigd om donderdag 8 november a.s. hierover met ons van gedachten te wisselen op de jaarlijkse bijeenkomst van de Ring Zwolle . Deze bijeenkomst vindt plaats in de Doopsgezinde kerk van Giethoorn voorafgaand aan de musical Judas die de volgende dag van start gaat. Inloop vanaf 19.30 uur, Aanvang 20.00 uur Adres: Binnenpad 50, 8355 BS Giethoorn.
Remonstrants Vrouwen Contact
Het volgende Remonstrants Vrouwen Contact is opdinsdag 20 november, 10.00 uur, bij Martine Koenen-Fros. Riekje Veurink-Bleeker houdt een inleiding over De Ploeg met o.a. aandacht voor Hendrik Werkman
Bach in Blokzijl, 28 oktober 15.30 uur
Uitvoering cantate 180 van J.S. Bach in de Grote Kerk van Blokzijl op zondag 28 oktober. De dienst begint om 15.30 uur.

Op 22 oktober 1724 werd deze mooie koraal-cantate voor het eerst uitgevoerd en deze werd in de 18eeeuw een van de meest populaire cantates.Bach heeft voor een extra feestelijk instrumentaal ensemble gekozen, met blokfluiten, hobo en althobo, strijkers en een continuo (orgel cello en contrabas).

Het centrale beeld is dat van een bruiloftsmaal, waar Gods liefde voor de mensen wordt gevierd. Het openingskoor en twee arias krijgen de vorm van een dans!

Prachtige aria's worden gezongen door de sopraan Susanne Weber, de tenor Falco van Loon en de bas Niels Kuipers. Het alt-recitatief wordt gezongen door artistiek leider en dirigent Raghna Wissink.
De cantate wordt uitgevoerd door het cantatekoor Blokzijl, met zangers en musici uit een brede regio.

De voorganger in deze dienst is Ds. Neely Kok.
Na afloop is er een collecte om de onkosten te bestrijden.
Blokzijl, 't Lam ontmoet, Film, 26 oktober, 20.15 uur
De opening van het lustrum van t Lam ontmoet: de film Bram Fischer. Peter Paul Muller (bekend als Martin Morero in Gooische Vrouwen) in een indrukwekkende rol als advocaat in het Zuid- Afrika van de Apartheid. Zuid Afrika, jaren 60. Bram Fischer is een blanke en graag geziene advocaat in de upper class van het land. Maar wat niemand weet is dat de man in zekere zin een dubbel leven leidt. Terwijl hij aan de ene kant op blank staat gaat zijn hart uit naar een betere samenleving in Zuid Afrika waarin de onderdrukking van zwart zal verdwijnen. Hij bezoekt bijeenkomsten van het ANC, verdedigt de partijleden en denkt mee in de ontwikkeling van hun strategie. Dit brengt hem, onbedoeld, in een wurggreep. Hij, een verstandig en redelijk mens, wordt vermorzeld door het systeem waarin hij vast en zeker dacht overeind te blijven. Peter Paul Muller (Martin Morero in Gooische Vrouwen) brengt Bram Fischer over het voetlicht als een advocaat van vlees en bloed. Hij doet dat integer en liefdevol. Dat geldt voor alle acteurs en actrices in deze film trouwens. Zuid Afrikaans en Engels gesproken en daarom ondertiteld. Regie van Jean van de Velde (regisseur van o.a. All Stars, Wit licht, Lek en Hoe duur was de suiker) en uitgebracht in augustus 2017.
Wolwever september 2018
Lees meer >>
1234567891011121314
Meer informatie   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Zwolle
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2019 Doopsgezind.nl