dgzwolle > nieuws

Nieuws

Expositie Kunst van leden
De feestelijke opening van de kunstexpositie in de kerk met eigen werk van leden, vrienden en belangstellenden is geweest op 4 april.
Verdere openstelling op 11 en 12, 18, 19 en 20 april van 14.00 – 17.00 uur.
De kerk heeft hiermee een hele andere uitstraling gekregen! 
Een bezoek zeker waard.

Toelichting bij de dienst van 24 maart
In studenten gaan veel levensvragen om: wie ben ik, waar leef ik voor? Wat is echt belangrijk in het leven? Wat geeft zin? Mooie vragen, maar soms ook lastig. Want met wie kun je het er over hebben? Hoe kun je iets van antwoorden vinden?
RE:LINK Studentenpastoraat Zwolle creëert tijd en ruimte om met die vragen bezig te zijn. Dat gebeurt in individuele gesprekken, in spontane pop-up activiteiten en door gastlessen, retraites en andere bijeenkomsten te organiseren.

Samen met studenten van de kunstacademie ArtEZ Zwolle hebben we gewerkt aan het project ZONDEBOK. Mensen wijzen soms makkelijk een zondebok aan en in een klas is vaak wel iemand het bokje. Heel scherp komt het zondebokmechanisme naar voren in de bijbel, in de veroordeling en berechting van Jezus. De studenten hebben een pop-up activiteit gemaakt die voorbijgangers confronteert met het aanwijzen van zondebokken. Wat gebeurt er als je beschuldigd wordt? Heeft dat met mij te maken? Hoe reageer je daarop?

Het is een drieluik geworden: drie objecten die zondebokken verbinden die aangewezen worden in de samenleving, in de bijbel en in de klas. In de dienst laat ik deze bokken zien, vertel ik hoe het project ontstaan is en hoe studenten reageerden die geconfronteerd werden met deze bokken. Ze stonden in de week voor Pasen in een lange gang op Hogeschool Windesheim. Dagelijks lopen daar honderden studenten doorheen.

In de stichting studentenpastoraat Zwolle participeren vier kerken en drie hogescholen: Protestantse Gemeente Zwolle, Doopsgezinde Gemeente Zwolle, Remonstranten Zwolle, Evangelisch-lutherse Kerk Zwolle, Hogeschool Windesheim, Katholieke Pabo Zwolle, ArtEZ hogeschool voor de kunsten.

Martin Jans (45) werkt sinds 2014 als studentenpredikant in Zwolle. Daarvoor werkte hij als gemeentepredikant in twee PKN gemeentes in Friesland, in de laatste gemeente ook als jeugdpredikant. Hij woont in Joure (Fr), samen met vrouw en drie kinderen. Naast een grote interesse in theologie en filosofie is hij coach van een pupillen voetbalteam en een groot fan van FC Groningen.
Bericht van Diaconaal Platform Zwolle
Voor Zwollenaren, die niet zomaar op vakantie kunnen gaan zijn er dieverse mogelijkheden om toch te gaan.
Wie daarvoor belangstelling heeft kan zich in verbinding stellen met de Diakonaal Consulent, dhr. Wim van Ree, consulent@diaconiezwolle.nl of  tel. 06 10 18 64 22
Project Zwolse Bijbel
Vanuit Academiehuis de Grote Kerk wordt een groots project opgezet.
En ú kunt daaraan bijdragen. Het handmatig schrijven van de bijbel! Zoals in de 15e eeuw.   Lees meer >>
Berichten van ds. Fride Bonda
Klimaatmars:
Wie wil mee doen met de Klimaatmars, zondag 10 maart na de dienst. Met de trein van 11.47 naar Amsterdam!
Ik ga! Met de herinnering aan de prachtige verzustering en verbroedering rond asielkinderen en Bethelkerk voel ik wel voor een volgend project dat mij zorgen baart: het klimaat. Groene kerken doen mee.
Wij kunnen ook een groene kerk worden.
Voltooid Leven:
Dinsdagmiddag 12 maart is er om 14.00 uur een gesprek over Voltooid leven en andere levensvragen in de Mennokamer.
Wie belangstelling heeft, neem contact met op met Fride Bonda, dan stuurt ze een lezenswaardige nieuwsbrief toe: fridebonda@gmail.com
Symposium 'In vrede samenleven, kan dat?'
22 maart 2019, 13.00-17.30 uur, Janskerk, Utrecht

Over interreligieus samenleven in Noord-Irak en in ons land. Organisatie: Raad van Kerken, Kerk en Vrede en zes andere organisaties. Hoofdspreker is Jens Petzold, monnik van Mar Musa, Syrië, levend in Sulaymaniyah, Irak. Daar leven christenen, Yezidi en moslims naast elkaar, onder wie Syriërs, Irakezen, Koerden, Arabieren, Turkmenen en Armeniërs, voorbeeld voor ons in Nederland? Andere sprekers: Rasit Bal (Contactorgaan Moslims en Overheid, Marcel Poorthuis e.a. Toegang gratis. Wel na afloop collecte voor Yezidi-studenten in Irak. Aanmelden: secretariaat@oecumene.nl. Meer informatie: www.oecumene.nl.
1234567891011121314
Meer informatie   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Zwolle
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2019 Doopsgezind.nl