dgzwolle > nieuws

Nieuws

Meedoen met de nacht van de vluchteling

Meedoen met de nacht van de vluchteling
Dit jaar gaan we vanuit de DGU wederom meedoen aan de Nacht van de Vluchteling. De Nacht van de Vluchteling is een initiatief van Stichting Vluchteling, een noodhulporganisatie die zich al meer dan veertig jaar inzet voor levensreddende hulp aan vluchtelingen en ontheemden wereldwijd. Lees meer >>

Voorstellen
Op de website van de Doopsgezinde Gemeenten stellen onze predikante Fride Bonda en opbouwwerksterTineke de Vries-Drent zich voor. Klik hier voor meer informatie.
Volg Han naar Iraaks Koerdistan

Volg Han naar Iraaks Koerdistan
Van 22 april tot 5 mei gaat onze predikant, Han Cuperus met CPT (Christian peacemaker teams) naar Iraaks Koerdistan. Ook dit keer zal hij een dagboek bijhouden van zijn ervaringen. Lees meer >>

Leerhuis vervolg
In het voorjaar van 2017 is er een drietal leerhuisbijeenkomsten geweest in de Doopsgezinde Kerk.Een groep van rond de 14 mensen heeft daaraan deelgenomen, met veel inzet, plezier en voldoening. De wijsheid uit oude verhalen gaat leven op deze manier.In 2018 krijgt dit Leerhuis een vervolg.

H
et Leerhuis in 2018 vindt nog plaatst op dinsdag 8 en 15 mei, steeds van 19.30 tot 21.30 uur. De plaats is weer de Mennokamer in de Doopsgezinde Kerk.

De bijeenkomsten zijn als serie bij te wonen maar ook ieder apart. Dodo van Uden zal weer de docent zijn bij dit Leerhuis. Zij is docente Oude Testament en Judaca. Zij heeft een schat aan ervaring in het begeleiden van de onderwijsvorm Leerhuis en een grote kennis van het Oude Testament en de rabbijnse traditie.

Als onderwerp voor deze nieuwe cursus hebben we Noach genomen. Daar zit (ook weer) een boel spannends in.

Aan de deelnemers wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.Het is de bedoeling , dat een ieder eigen bijbel(s) meeneemt in , zo mogelijk, verschillende vertalingen. Hoe meer vertalingen, des te breder het beeld van een bijbelvers naar voren komt.

Opgave bij Aart Hoogcarspel (a.p.hoogcarspel@home.nl)

Herdenking 50e sterfdag Martin Luther King

Herdenking 50e sterfdag Martin Luther King
Op woensdag 4 april wordt er aandacht besteedt aan de 50e sterfdag van Martin Luther King. Lees meer >>

Documentaire 'In de schaduw van King'

Documentaire 'In de schaduw van King'
Op 2 april om 21.00 uur zendt NPO 2 de documentaire In de schaduw van King uit, over doopsgezind predikant Harcourt Klinefelter en zijn betrokkenheid bij de burgerrechtenbeweging in de VS. Klinefelter was indertijd persvoorlichter van dr. Martin Luther King. Hij woont al jaren in Nederland. Lees meer >>

12345678910111213
Meer informatie   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Zwolle
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2019 Doopsgezind.nl