> nieuws

Nieuws

6 februari 2021

Alles heeft een reden. Al weet ik vaak niet hoe (Typhoon)

Typhoon vertelt over dat hij alles onder controle wilde hebben, maar dat hij vanaf die dag leerde alles los te laten wat hem zekerheid gaf, zijn succes, zijn trots. Zijn hart is opengegaan en daardoor kunnen liefde en vertrouwen stromen. 
Met een drietal vriendenzangers zingt hij een lied: Alles is gezegend. Het is zo leuk hoe door de muziek en de teksten deze geladen woorden een andere kleur krijgen. Het is in de kleine imperfecties dat het eeuwige licht schijnt. Alles is gezegend, misschien komt alles goed. En alles heeft een reden al weet ik vaak niet hoe.
H
et is er niet zomaar, dat je in imperfecties het licht kunt zien. Het kunnen wel de imperfecties of de gebrokenheid zijn waardoor het licht een kans krijgt de warmte van haar stralen te laten schijnen. Als je pijn van leven voelt, groeit er bewustzijn waar je behoefte aan hebt. Het is een ervaring van vele mensen.
Zelfs als ik kijk naar wat ik mis, zolang we gewicht geven aan het licht…, zingt één van de zangers. Een manier van willen zien, van dankbaar kunnen zijn voor wat er is, ondanks wat je mist. En dat zingen die jonge mannen, de één omdat hij de beperkingen van corona ervaart, de ander omdat hij uit een burn-out is gekomen. 

Alles is gezegend.  
Ondertussen is Joe Biden beëdigd als president van de VS, komt er een avondklok en worden de ontmoetingen in ons leven nog meer beperkt. 
Soms hap ik naar adem om deze bizondere beperkende tijd die ons zo uitdaagt op veel gebieden van het leven. 
Ik wens ons allen toe dat we in de tijd die voor ons ligt vanuit onze ervaringen kunnen zeggen: Alles is gezegend. 
Fride Bonda
(https://www.youtube.com/watch?v=ylsMRAx-Two&list=RDylsMRAx-Two&start_radio=1)


Terug
 
Meer informatie   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Zwolle
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2021 Doopsgezind.nl