> nieuws

Nieuws

27 maart 2021

Er is een tijd om op te bouwen (Prediker 3:3), door Fride Bonda

De verhalen laten ons zien dat er een groot verlangen is bij de mensheid naar een leven zonder verdriet, naar een leven waar genoeg brood en liefde is voor alle mensen en alle kinderen. In onze tijd hebben we hebben kennis en middelen genoeg om meer rechtvaardigheid en minder ongelijkheid in de wereld te laten zijn. Wat houdt ons tegen om meer te delen van kennis en overvloed?
En, hoe kunnen we na al die eeuwen betekenis geven aan visioenen en opstanding uit de doden?
In bijbelse boeken zijn ook andere teksten: alles heeft zijn eigen tijd, er is een tijd van oorlog een tijd van vrede, een tijd om af te breken, een tijd om op te bouwen…
Een slingerbeweging tussen positieve en negatieve polen. Het is beweging en wij moeten ons leren verhouden met die bewegingen in ons leven. 

Het liefst zou je de onaangename belevingen uit willen bannen. Vervelende beperkingen, lieve mensen die sterven, sluipende ziektes: we willen liever niet dat ze er zijn! Maar ze zijn er wel.
De gedachte van Pasen in deze beweging is dat er veerkracht is in alle leven om op te staan uit de brokken van ‘de tijd van afbreken’ en wegen te vinden voor ‘de tijd van opbouwen’. Zoals allerlei planten hun tere groene kopjes laten zien op platgetreden grond in het bos; zoals kale takken van dikke bomen groene waasjes van jong blad krijgen. De natuur laat de bewegingen van leven zien.

Laten we vertrouwen op die veerkracht van leven.


Terug
 
Meer informatie   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Zwolle
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2021 Doopsgezind.nl