> nieuws

Nieuws

7 januari 2023

Resultaat Write for Rights actie van Amnesty, december 2022

Verder zijn er op 9 december in het Cultuurhuis Stadshagen 136 brieven en kaarten geschreven, en petitielijsten met 20 handtekeningen voor de LHBTIQ+ gemeenschap in Paraguay. Een wethouder en een paar gemeenteraadsleden schreven daar ook.
Op zaterdag 10 december werden In Stadkamer Centrum  brieven en kaarten geschreven en daarna tot 22/12 ingeleverd tot een totaal van 441. De burgemeester hield een motiverende openingsspeech  en schreef ook brieven, evenals nog een aantal andere gemeenteraadsleden. De culturele intermezzo's zorgden voor een goede schrijfsfeer. Apart werden door Jena XL school 344 ! brieven en kaarten bezorgd. Windesheim en het Zone College hebben ook flinke aantal brieven en kaarten bij ons bezorgd.
Bovenstaande bij elkaar heeft de Amnesty Actiegroep  Zwolle in totaal 2021 brieven en kaarten  uit Zwolle ingezameld, gesorteerd, geteld én verzonden.

Daarnaast weten we dat er ook in een paar klassen van het Carolus Clusius College onder leiding van een paar docenten vele brieven en kaarten geschreven zijn. Zij hebben zelf voor de verzending gezorgd.
De stand van geschreven brieven en kaarten in heel Nederland, zoals nu aangegeven op de website van Amnesty Nederland is:  279.575    !!
Jullie allen heel hartelijk dank voor jullie medewerking aan deze mooie resultaten.
Met vriendelijke groet,
Coördinatie Write for Rights schrijfactie 2022 voor Zwolse Kerken en Cultuurhuis Stadshagen van Amnesty Actiegroep Zwolle
Huub Wieringa


Terug
 
Meer informatie   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Zwolle
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2023 Doopsgezind.nl