dgzwolle > nieuws

Nieuws

Troostdichter Boudewijn Betzema in de Doopsgezinde kerk (Wolweverkerk)

(Zeg het voort! Een prachtige, troostende bijeenkomst)

De dag voor Allerzielen, zondag 31 oktober, nodigen de Doopsgezinde en Remonstrantse gemeente Zwolle de troostdichter Boudewijn Betzema uit. Allerzielen is een dag waarop steeds meer mensen hun doden gedenken. Waar verdriet is hebben mensen troost nodig. Boudewijn Betzema vertelt hoe hij aandacht heeft voor mensen met hun verhaal van verdriet. Als ze het willen schrijft hij een gedicht. In de zomer kun de troostdichter Boudewijn Betzema vinden in het troosthuisje op de Turfmarkt te Zwolle. 
Het trio Trovariz zal de muzikale begeleiding verzorgen met composities geïnspireerd door het werk van Betzema. Daarnaast speelt het trio deze ochtend ook werken van Leo Brant, Brant heeft muziek gecomponeerd over gedichten van o.a. Willem de Mérode en Guido Gezelle. 

Waar: Doopsgezinde kerk, Wolweverstraat 9
Wanneer: 31 oktober 2021 om 10.30 uur.
Aanmelden is niet nodig en entree is vrij. Een vrijwillige bijdrage is welkom.


Beeld Willemieke Kars
Willemieke Kars fotografeert mensen die zich op bijzondere wijze inzetten in de samenleving.
Alledaagse spiritualiteit
Zaterdag 6 november is er een ontmoetingsdag voor vrijzinnigen in de Geertekerk, Geertekerkhof 23 in Utrecht.
De dag staat in het teken van alledaagse spiritualiteit: het gevoel dat je plotseling wordt opgetild uit het alledaagse en iets ervaart van het hogere. Het kan je zomaar overkomen. Tijdens de ontmoetingsdag gaan we het spirituele gesprek oefenen, luisteren we naar mooie muziek en legt cabaretier Thjum de link tussen spiritualiteit en humor.
Tijdens de dag wordt een boek met verhalen over alledaagse spiritualiteit gepresenteerd. Tijd: 10-16 uur, kosten 20 euro (inclusief lunch en boek over alledaagse spiritualiteit).

De dag wordt georganiseerd door de Vereniging van Vrijzinnige Protestanten (VVP Nederland). Info en opgave via www.vrijzinnig.nl , info@vrijzinnig.nl . tel. 030-880 1497. 
Seminary on tour op 30 oktober, wie reist mee?
Het Doopsgezind Seminarium reist naar het noorden van ons land en nodigt de broeders en zusters in Groningen, Friesland en de Ring Zwolle uit om mee te doen. Met een bus toeren we op zaterdag 30 oktober langs de vermaningen van Roden, Zijldijk en Sappemeer. Aan deze dag zijn geen kosten verbonden, ook voor koffie, lunch en thee wordt gezorgd.
Er komen in de drie vermaningen zes interactieve workshops, geleid door docenten van het Seminarium. Samen met de deelnemers zoeken zij naar (doopsgezinde) antwoorden op vragen van deze tijd. Welk verhaal moet nu verteld? 
Hoe wil je leven na corona met z´n rijkdom aan ervaringen en kansen? Een dagje theologische proeverij. Ter afsluiting een kleine viering met poëzie en meditatie.
De dag start om 9.30 uur vanaf P en R van Hoogkerk en duurt tot 17.30 uur.
De onderwerpen van de workshops zijn:
- Terug naar de toekomst door Christiane Karrer
- Mennonite innocense, how to deal with a difficult past
  door Andres Pacheco en Fernando Enns (in het Engels)
- Vieren met de eekhoorn en de olifant, over nieuwe taal en andere bronnen  door Fulco van Hulst
- Inventieve theologie door Chris Doude van Troostwijk
- Wat zeggen deze stenen ons? door Nina Schroeder
- Theologie in tijden van niet weten door Marion Bruggen

Reis een dag mee met het Seminarium. Theologie doet ertoe!

Aanmelden bij Vera Kok - vera.kok@ads.nl of 020-6230914
Lees meer >>
Hij ging naar een eenzame plaats (Markus 1,31), door Fride Bonda
Hij ging naar een eenzame plaats… Na alle commotie van de dag, waarin hij zijn kwaliteiten als genezer van zieken had laten zien, trok Jezus zich terug. Om tot zichzelf te komen, stel ik me zo voor, om de verbinding te vinden met de bron van alle zijn van waaruit hij wil leven, zijn inspiratie, zijn G’d. Voor Jezus is het een keuze om zich terug te trekken op een eenzame plaats.
Voor de mensen die hij geneest, de zieken en kwetsbaren, is het vaak geen keuze om in de eenzame plaatsen van een samenleving terecht te komen.
Corona heeft in onze tijd vele mensen ongewild  .......  Lees meer >>
Wolwever oktober 2021
Lees meer >>

12345678910111213141516171819
 
Meer informatie   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Zwolle
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2021 Doopsgezind.nl