dgzwolle > nieuws

Nieuws

Wolweverviering 24 januari
De leraar in de leerhuisviering is Johannes van der Meer uit Friesland. Het liefste zou hij met de kerkgangers rond de tafel zitten. Doordat in deze coronatijd de viering gestreamd wordt, is dat geen mogelijkheid.
Het zou geen goed geluid en beeld opleveren.
Nu ieder thuis de viering meedoet is gesprek over de tekst niet mogelijk. Opmerkingen bij de tekst kunnen echter wel doorgegeven worden via het emailadres info@dgzwolle.doopsgezind.nl
De liturgie is te vinden bij de aankondiging van de viering, bij Orde van Dienst: lees verder.
Over het collectedoel staat meer informatie bij 'lees meer'.

Lees meer >>


Bijzondere dienst voor en door Jasper van der Horst
Komende zondag 24 januari zijn Fride en Jasper in Assen.
Jasper van der Horst is op 1 januari begonnen als voorganger van Vrijzinnig Assen. Zondag is de dienst waarin Fride Bonda hem zal bevestigen als voorganger. Van harte welkom om deze dienst op afstand mee te beleven!
Dat kan via deze link, die een paar dagen zal blijven staan, dus achteraf kijken is ook mogelijk. De liturgie is te vinden bij 'lees meer'.

https://youtu.be/Gc1pA15Qmck

Lees meer >>


Brief van de kerkenraad 09-01-2021
Beste mensen,
2021
Natuurlijk wensen we jullie allemaal  een heel gelukkig en gezond nieuwjaar toe samen met elkaar en de mensen om je heen. 
Wat zou het fijn zijn om dit jaar weer wat meer van elkaar te horen en te weten.  Daarom hopen wij dat we halverwege dit jaar onze verhalen weer met elkaar kunnen delen. Wanneer je graag op korte termijn iets wilt delen kan dat natuurlijk, neem dan contact op met je (wijk)contactpersoon , met Fride of met ons. 
Een korte terugblik
Noodgedwongen is onze normale routine van vieringen en andere bijeenkomsten in 2020 er anders uit gaan zien of is zelfs helemaal komen te vervallen.  Hoe jammer dit ook is toch hebben we ook weer nieuwe mogelijkheden ontdekt zoals vieringen in klein verband en vieringen streamen , op afstand vergaderen of  zoom vergaderingen.  En denk daarbij aan de kerstavond viering van Fride met de zangers, en de bijzondere kerstochtend viering van Dieneke en Valerie met de kinderen, en natuurlijk ook de (oudejaar)verhalen van gemeenteleden.  We hebben er van genoten! We voelden ons genoodzaakt om de nieuwe techniek van streamen te omarmen. Het opstarten hiervan  heeft de nodige problemen doorstaan, maar met hulp van een paar techneuten in ons midden is dat opgelost. We zijn nu zover dat de meeste mensen de viering goed kunnen ontvangen maar mocht dit nog niet het geval zijn dan  ligt dit over het algemeen  aan een verouderde apparatuur. Dan kan bijvoorbeeld het gebruik van oortjes en/ of de aanschaf van geluidsboxen  wel helpen. Activiteiten die niet door gegaan zijn, zoals liturgisch bloemschikken en de  bijeenkomst met Kees Posthumus, – worden zodra dit weer mogelijk is-  opnieuw op de agenda gezet. 
De komende tijd
De komende tijd varen we - wat ons samenkomen aangaat-  op het kompas van de RIVM.  Dat wil zeggen dat we  in principe  tot nader order de viering nog opnemen en/of streamen. Wanneer we  - onder voorbehoud - daarna weer met 25 mensen samen mogen komen, dan laten we dat weten via de nieuwsbrief en zijn mensen uiteraard van harte welkom. 
De regels van aanmelden, handen wassen, mondkapjes en 1,5 meter zullen ongetwijfeld nog een poos van kracht zijn. Ook het koffiedrinken na de viering zal nog even op zich laten wachten. Na de viering gaan we direct naar buiten. De grote meerderheid van ons zal in maart wanneer zij dat willen ingeënt kunnen worden en de rest van ons daarna.  We wachten af hoe de adviezen er dan uit gaan zien. 
van de voorzitters,
Harry Wendt
Tineke de Vries.


Verzoek redactie Wolwever

De redactie van de Wolwever wenst jullie allemaal voorspoed, gezondheid en inspiratie voor 2021.

Omdat deze langdurige periode met Corona dreiging veel afbreuk doet aan het samen kunnen zijn hopen we als redactie door middel van de Wolwever een bijdrage te leveren in saamhorigheid binnen de kerkgemeente. Naast de streaming van de diensten die ons verbonden houden zouden we, als redactie, jullie van harte willen uitnodigen ervaringen, teksten, gedichten, te delen. Ook tips voor boeken, muziek luisteren, of podcasts luisteren zijn van harte welkom. Tips die cultureel interessant zijn of een natuurbeleving. De Wolwever wordt een inspirerend lezenswaardig kerkblad wanneer er inbreng is door velen. Kinderen en jeugd willen wij ook uitnodigen. Er is altijd iets wat belangrijk is om te vertellen. Het kan/mag van alles zijn.
D
e kernwaarden binnen onze gemeente zijn Ontmoeten, Raken, Veelkleurig. Daarbinnen past een grote diversiteit. 
Het mailadres voor kopij aan de Wolwever is: dewolwever@gmail.com  
De richtlijn is insturen voor 18 januari met een uitloop tot de 25e.
Daarna gaat het blad naar de drukker.
Met hartelijke groet, Karin, Jelma, Ronald, en Ellis


Bij de laatste nieuwsbrief van 2020
Allereerst vrede en alle goeds voor 2021 gewenst!
Moge in het nieuwe jaar 'normale' ontmoeting mogelijk zijn.
Daarmee alleen al zal 2021 even memorabel zijn als 2020.

De oudejaarsvideo vind je bij de afgelopen diensten (dit is een instelling van het nieuwsbrief programma, die door de maker van de nieuwsbrief niet te wijzigen is).


1234567891011121314151617181920
 
Meer informatie   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Zwolle
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2021 Doopsgezind.nl