dgzwolle > nieuws

Nieuws

Palmpasen Lunch in de kerk
Op zondag 2 april willen we je uitnodigen voor een Palmpasen Lunch in de kerk.
Het is de bedoeling dat iedereen wat lekkers meeneemt. Denk aan een lekkere salade, soep of kleine hapjes.
Ook is er gelegenheid voor inbreng van een mooi gedicht of een muziek stuk. Als je iets wilt bijdragen, neem dan even contact op met een van ons.
Kortom: een laagdrempelig en aandachtsvol samenzijn in de aanloop naar Pasen.
Voor de kinderen (en eventueel volwassenen) is er gelegenheid om een Palmpasen stok te maken!
Waar?: kerkgebouw De Wolwever
Wanneer?: zondag 2 april 2023
Tijdstip?: 12.30u tot uiterlijk 15u
Dieneke: dmdijksma@gmail.com Valerie: valerieplugge@hotmail.com

We hopen op uw komst!
Dieneke en Valerie
Deventer nodigt ons uit: 19 maart 15.00 uur
Zondag 19 maart wordt in Deventer het historische toneelstuk gespeeld over de vrouw van Menno Simons, leidsman van de vroege doopsgezinden. Deze vrouw, Geertruydt, ontmoette Menno en dat had grote gevolgen. Achter-, achterkleindochter Geerte wil het verhaal en de keuzes horen en begrijpen.
Een stukje reformatie geschiedenis in levende vorm!
Zelf gaan kan, poolen vanuit Zwolle ook (meld het Jelma in dat geval, zie onder).


Wolwever maart 2023
Lees meer >>

Komt allen tot mij die vermoeid en belast zijn en ik zal u rust geven
(Mattheus 11: 28)     Door Fride Bonda
Wie kent niet het wakker liggen in de nacht. De maalstroom van gedachten, die maar gaan en gaan en zichzelf niet kunnen bevrijden. Wie kent niet het bidden in de nacht? Soms een enkele verzuchting omdat je het niet meer weet; soms een vloek, omdat je je zo in het nauw gedreven voelt dat je energie zich zo uit; soms alleen maar de woorden ‘mijn God, mijn God’…
Zoals de Syrische man riep na de tweede aardbeving in zijn stad en alsnog zijn geliefde dood weggedragen zag worden...’O mijn God’. 

Lees meer >>
Bericht van de Doopsgezinde en Remonstrantse Kerkenraden
Er kunnen zich situaties voordoen die je niet voorziet. Als Doopsgezinde en Remonstrantse geloofsgemeenschappen zitten we daar nu middenin.
Het aangekondigde vertrek van ds. Fride Bonda per 1 mei 2023, waarover beide kerkenraden met hun eigen achterban gecommuniceerd hebben, brengt ons in een nieuwe situatie. Een situatie die ons uitnodigt om opnieuw te gaan kijken naar waar we staan en waar we heen willen.
De beide kerkenraden realiseren zich heel goed dat we elkaar in de loop der jaren steeds beter hebben leren kennen en zijn gaan waarderen. De activiteiten gaan allen samen en bij de vieringen ontmoeten we elkaar met plezier. Kortom, we kunnen/willen eigenlijk niet meer zonder elkaar. 
De kerkenraden onderschrijven beiden dat onze leden, vrienden en belangstellenden de toekomst bepalen. Wij willen hen de ruimte geven om hieraan mee te doen.
Op dit moment zijn wij een voorlopig plan aan het voorbereiden en leggen dit voor op een Doopsgezinde en Remonstrantse (extra) ledenvergadering.

Echter, we gaan ook afscheid nemen van Fride. Dit gaan we doen zondag 9 april, met heel veel respect. Dit is de Paasmorgen, een bijzondere dag dus. Het afscheid zal ná de viering plaatsvinden.
Vóór dit afscheid gaat Fride nog een paar keer voor (de zondagen 26 februari en 12 maart en de viering op 6 april, witte donderdag, met brood en wijn).

Tot 17 april zal Fride er zijn voor beide gemeenten.

Namens beide kerkenraden,
Tineke de Vries
Gerard Hoogvliet

123456789101112131415161718
 
Meer informatie   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Zwolle
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2023 Doopsgezind.nl