dgzwolle > nieuws

Nieuws

De Wolweverkerk als Podium
De Wolweverkerk wordt regelmatig als podium gebruikt. De komende tijd zijn er weer een aantal gelegenheden om muziek en toneel mee te maken.
1. Het (muziek)docentencollectief Dubbelgreep heeft een talentenconcert op 4 februari, vanaf 19.00 uur. Publiek is welkom, de uitvoeringen zijn openbaar. En een voorspeel bijeenkomst op 10 februari. Zie https://www.dubbelgreep.nl/agenda/ 
2. In het kader van de concertreeks Kerken als Podium is er 11 februari een concert van Annette Kruisbrink en anderen. En 's avonds een pianoconcert.
Voor meer informatie zie http://www.annettekruisbrink.nl/
3. Op Valentijnsdag, 14 februari, treedt Sytse Buwalda op met een op deze dag toegesneden programma....Zie de poster hieronder.


Wolwever februari 2023
Lees meer >>

Zoals een mantel om mij heen geslagen (uit een gedicht van Huub Oosterhuis) door Fride Bonda
Na een bijeenkomst in de kerk zie ik een groepje vrouwen geanimeerd met elkaar in gesprek. Ik hoor over kleuren, lapjes, onderkanten, vullingen. Het gaat over het maken van comforters: troostdekens voor mensen in vluchtelingenkampen, schuilkelders of waar dan ook. Niet lang daarna ben ik bij iemand op bezoek. De kamer ligt bezaaid met gele, rode en gemengde lapjes in een kleurig patroon voor een deken. Het ziet er zo zonnig uit, dat het iets van troost zal zijn om onder zo’n vrolijke deken te kruipen als je in een grauw kamp verblijft!
Toen ik de vrouwen zo zag praten, moest ik denken aan een vrouw die me lang geleden vertelde dat ze met haar man in Zuid-Amerika woonde om ontwikkelingswerk te doen. Lees meer >>
Comforters naar Oekraine!

Comforters naar Oekraine!
Na afloop van de tweewekelijkse comforter-maak-ochtend op maandag 23 januari gaan er 120 comforters (troostdekens) uit Nederland richting Oekraine (als ze tenminste in ons busje passen allemaal). Er zijn er 60 gebracht uit het westen van Nederland, 27 uit Friesland e.o. en 33 uit het oosten van Nederland (o.a. uit Zwolle).
De comforters gaan eerst naar Detmold en worden daar aan Multiply-europe overgedragen. Multiply-europe gaat regelmatig met hulpgoederen naar Oekraine en neemt dan de comforters mee. Hopelijk brengen ze daar warmte, in dubbele zin.
Aart Hoogcarspel  

Resultaat Write for Rights actie van Amnesty, december 2022
Ook dit jaar zijn er weer veel brieven en kaarten geschreven voor de Amnesty Write for Rights schrijfactie. Vooral via de Zwolse kerken zijn er weer veel thuisschrijfmapjes (met 10 cases) uitgereikt. De CGK Zuiderhof en de Doopsgezinde Kerk Wolweverstraat deden voor het eerst mee aan deze schrijfmappenactie.

De resultaten van het totaal aantal geschreven brieven en kaarten samen
Totaal  454  !!  + 13 schrijfmapjes, brieven en kaarten zelf verzonden of via Stadkamer Centrum ingeleverd.

Lees meer >>

123456789101112131415161718
 
Meer informatie   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Zwolle
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2023 Doopsgezind.nl