dgzwolle > nieuws

Nieuws

Ringleiding Kerk aangelegd
De kerkzaal heeft sinds enige tijd een werkende ringleiding, waar ieder met een hoorapparaat met stand T gebruik van kan maken.
Verder is de geluidsinstallatie opnieuw ingesteld en zijn de geluidsniveaus van de diverse microfoons aangepast. Ds. Lense Lijzen bleek de eerste dienst na de aanleg en instelling vanaf de kansel heel goed verstaanbaar te zijn.
Voor wie het weten wil: de kerk heeft nu een kanselmicrofoon, een headset, een draadloze handmicrofoon en een draad microfoon voor in de kerk. Er is eventueel een tweede draadmicrofoon aan te sluiten.
We zijn nog in een testfase en werken aan een gebruiksaanwijzing. Opmerkingen graag naar de kerkenraden of naar ondergetekende.
Aart Hoogcarspel


Zwols bijbelproject VERVOLG
Het Zwolse Bijbelproject trekt veel aandacht van de pers: vrijdag had ik contact met EO en NCRV, net krijg ik een mailtje van het Nederlands Dagblad! We zijn blijkbaar met iets spraakmakends bezig. Maar dat betekent niet dat alles vanzelf gaat: er moeten nog heel wat Zwollenaren komen schrijven.
We zijn op een kwart van de Bijbel en hebben nog een maand te gaan… Daarna neemt de Artez Finals de hele kerk in beslag, dus kunnen wij daar niet meer terecht.
Het Zwolse Bijbelteam is daarom druk bezig zoveel mogelijk groepen bij het project te betrekken. Mochten jullie zelf lid zijn van een koor, een sportclub, een schilderclub, een bridgeclub, een kookclub, een leesclub, een volksdansgroep, een visvereniging, een soos of wat voor gezelschap dan ook, sleep iedereen mee naar de Grote Kerk om te schrijven! Wie met een groep komt is bovendien ook ’s avonds welkom. Wel op afspraak natuurlijk: peter@academiehuis.nl. Zo nodig komt het Zwolse team een groep ook op de eigen locatie opzoeken met Bijbelteksten, papier en pennen. Dus: zegt het voort!
Mariska van Beusichem, Stadspastor Zwolle, 06 23165797
Academiehuis Grote Kerk Zwolle, Grote Markt 18, 8011 LW Zwolle, 038 421 25 12
www.zwolsebijbel.nl


E-flits van de Raad van Kerken
De E-flits is een maandelijkse digitale nieuwsbrief van de Raad van Kerken.
Nummer 5 is begin mei 2019 verschenen, met berichten over: jongstleden 'Kerkproeverij', aandacht van de Raad voor de slachtoffers van de aanslagen in Sri Lanka en San Diego, Ramadangroet 2019, het belang van de Europese Verkiezingen (donderdag 23 mei), een bulletin over Maria, de Nationale Synode op 29 mei, een gesprek met Staatssecretaris Van Ark over armoede, de Kerkennacht in weekend 21-23 juni (met speciale Nieuwsbrief), Werkdag Vluchtelingen op 23 november en de Week van Gebed in 2020.
Eerdere edities van de E-flits zijn te vinden op https://www.raadvankerken.nl/?p=search.
Wilt u ook de E-flits maandelijks ontvangen, geef uw e-mailadres door aan rvk@raadvankerken.nl.


Schrijf mee aan de nieuwe Zwolse Bijbel
Met heel de stad de Bijbel overschrijven van 2 april tot 14 juni in de Grote Kerk, hartje Zwolle. Geloven mag, maar hoeft niet! Naast schrijvers, krijgen vrijwilligers die het proces begeleiden een belangrijke rol. Financiële steun in de vorm van donatie is van harte welkom.
De eerste Zwolse Bijbel dateert uit de 15e eeuw, hoog tijd voor een versie anno nu. En die gaan we samen (over)schrijven! In de kantlijn is ruimte voor een eigen tekening of overdenking. Zelfs een emoticon en 'wie gelooft dit nu nog?' mag. Lokale kunstenaars gaan het boekwerk verluchtigen (versieren).
Inloop voor allen die een stukje aan de nieuwe Zwolse Bijbel willen mee pennen, vanaf 2 april: di t/m vrij 13.30 tot 16 uur, de koopavond op donderdag van 18.30 tot 20.30 uur en za 11.00 t/m 16.00 uur welkom in de Grote Kerk (ingang Grote Markt).

De Zwolse Bijbel is een initiatief van de Stadspastor. Zij wordt bijgestaan door een enthousiast team.


Wolwever mei juni 2019
Lees meer >>


Wolwever april 2019
Lees meer >>


12345678910111213141516
Meer informatie   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Zwolle
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2019 Doopsgezind.nl