dgzwolle > nieuws

Nieuws

Driekoningenspel, zondag 8 januari, 9.45 uur
Zondag 8 januari zal er in onze kerk een Driekoningenspel gespeeld worden door een enthousiaste spelersgroep uit Meppel. Het spel wordt in z’n geheel gezongen en duurt ongeveer 15 minuten. Het spel wordt vaak op Vrije scholen opgevoerd voor kinderen. Het is ook heel geschikt voor volwassenen. Het is het verhaal van de drie wijzen uit het oosten, die na een verre reis, het Jezuskind vinden in de kribbe. Vol eerbied knielen zij voor het kind en brengen hem de geschenken die ze meegebracht hebben. In samenspraak met Fride en de Remonstrantse kerkenraad wil de spelersgroep u van harte uitnodigen om het spel te komen beleven. De spelersgroep zal de kerk na het spel direct verlaten om in Meppel nog een voorstelling te spelen. Om die reden is de aanvang van de voorstelling 9.45 uur. Kom op tijd, de kerk is vanaf 9.30 uur geopend. Aansluitend is de kerkdienst.
Komt allen en breng kinderen en kleinkinderen mee.
Het is echt de moeite waard. Wij hopen op een volle kerk.
1 februari - film 'Atonement' met eten vooraf - 18.00 uur
Op woensdag 1 februari is in de Wolweverkerk de film 'Atonement' te zien. Atonement is een mooie, sfeervolle verfilming van het gelijknamige roman van de Engelse schrijfer Ian McEwan. De roman werd door Time Magazine uitgeroepen tot de beste roman van 2002. De verfilming van Joe Wright werd overladen met talrijke nominaties en prijzen. Zo kreeg de film de Golden Globe voor Beste Film en Beste Muziek. Zowel voor de Golden Globes als voor de Oscars kreeg de film zeven nominaties. Een korte omschrijving van de inhoud: het is een warme zomerdag in 1935 op het prachtige Engelse landgoed van de welgestelde familie Tallis. De jonge dochter des huizes, de 13-jarige Briony slaat vanuit haar slaapkamerraam haar oudere zuster Cecilia gade bij de fontein voor het huis. Cecilia is daar met Robbie Turner, de zoon van de huishoudster. De jonge Briony is een aankomend schrijfster met een levendige verbeelding en heeft zo haar eigen interpretatie bij wat ze gadeslaat. Later die avond vindt een vreselijke misdaad plaats. Briony is ervan overtuigd dat Robbie de schuldige is. Hij wordt daarop ten onrechte gearresteerd en door de politie meegenomen. Dit heeft grote gevolgen voor de rest van hun levens. 

Vooraf gaan we met elkaar eten. Graag uiterlijk maandag 30 januari opgeven bij Karin, karinjanze@home.nl, 06-36358506.
Eerste Kerstdag, 10.00 uur
Op 1e kerstdag is er een viering voor jong en oud, vorm gegeven door de voorbereidingsgroep. We beginnen om 10 uur.
Er is muziek met instrumenten; piano, gitaar en viool en uiteraard samenzang met pianobegeleiding.
Er worden passende beelden geprojecteerd en we horen een aantal gedichten. Er wordt een kerstverhaal verteld, gericht op het jonge kind, ook heel mooi voor volwassenen. Het gaat er toch om dat we allen een beetje kind worden. Onbevangen, enthousiast vanuit het hart.
Er is ook knutseltijd. Dan maken we gaven vanuit het hart. We beëindigen de viering met samenzang en koffie, chocolademelk en wat lekkers.

Onze knutsels; mooie sterren, harten en gekleurde lampjes voor een waxinelichtje worden na de eigen viering (na 12 uur) aangeboden bij het huiskamerproject van het Leger des Heils aan de Geert Grootestraat 11. We hopen dat we daar de huiskamer-bezoekers er blij mee kunnen maken. Ter plaatse, is gezelligheid op het plein met vuur, chocolademelk en muziek. Voor wie mee wil gaan, dat stemmen we af rond 11.30 uur. Welkom!
Dimitri, Valerie, Dieneke, Steffen en Ellis

Remonstrantse 'Zoom'Kringen
Zoomkring “Vele talen, in alles de liefde”
In januari, februari en maart worden er vijf zoombijeenkomsten gehouden over hoofdstukken uit het boek “Vele talen, in alles de liefde”. Het boek is geschreven door tien remonstrantse theologen en de titel is ook het jaarthema van het seizoen 2022-2023. De avonden gaan over moedertaal, communicatie met dieren, liefde in de gevangenis, de taal van planten en dieren, en over (beeld)taal in de documentaire en de film “Er wordt nog een taal gesproken”. De zoombijeenkomsten worden door diverse predikanten geleid.
Opgave via de webshop van de Remonstranten of het Landelijk Bureau info@remonstranten.nl.
Data: 16 januari, 31 januari, 16 februari, 7 maart en 21 maart.
Tijd: 19.30-21.00 uur, Kosten € 5,-- per avond.

Zoombijeenkomsten over Remonstrantse Miniaturen
In januari begint een tweede serie over remonstrantse kopstukken.
Op 25 januari over Simon Episcopius, die na de Synode van Dordrecht de Remonstrantse broederschap opbouwde.  O.l.v. peter Nissen.
Op 21 februari over Hugo de Groot, rechtsgeleerde en schrijver. O.l.v. Henk Nellen.
Op 14 maart over Joannes Tideman (1807-1891), remonstrants predikant en seminariumhoogleraar. O.l.v. Tjaard Barnard.
Tijd: 19.30-21.00 uur Kosten € 5,-- per avond
Opgave via de webshop van de Remonstranten
Comforter Werkdag 4 januari 2023 Comforters voor Oekraine
Deze werkdag vindt plaats in de Doopsgezinde Kerk, Wolweverstraat 9, Zwolle, van 10.30-15.00 uur.
Deelname alleen na opgave!
Wat kan er zoal gebeuren?
- er zijn een aantal comforters, die nog doorgepit en geknoopt moeten worden
- Er zijn bovenkanten (tops) klaar, die van vulling en achterkant voorzien moeten worden.
- Er zijn lappen die gesneden kunnen worden tot lapjes van 15x15 cm.
- Er zijn gesneden lapjes, die uitgelegd kunnen worden voor een nieuwe top.
- We streven naar 2 naaimachines paraat te hebben, zodat lapjes aan elkaar genaaid en comforters omgezoomd kunnen worden.
- We hebben net een nieuwe rol dikke vulling binnen. Daar kunnen 11 comforters mee gevuld worden. Heb je een top en een achterkant klaar, dan kan die dus gevuld worden.
We hopen op een productieve, gezellige en inspirerende werkdag.
Karin Janze en Aart Hoogcarspel
(a.p.hoogcarspel@gmail.com, 06-547 835 82)
123456789101112131415161718
 
Meer informatie   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Zwolle
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2023 Doopsgezind.nl