dgzwolle > nieuws

Nieuws

Zwolle deelt warmte
Hieronder een oproep die via het Diaconaal Platform Zwolle ook bij ons als kerkelijke gemeenten terecht komt. Misschien een idee om de 2x € 190,- daaraan te geven (als dat kan).
Oproep:
Met ‘Zwolle deelt warmte’ vragen we uw/jouw aandacht voor mensen die door de stijgende energiekosten niet meer in hun dagelijkse levensbehoeften kunnen voorzien. Het is een initiatief van de Commissie Gezamenlijke Kerken. 
We zorgen voor financiële ondersteuning voor de mensen die dit het meeste nodig hebben. Denk bijvoorbeeld aan leefgeld voor een aantal dagen, zodat mensen boodschappen kunnen doen. Deze ondersteuning door de Commissie Gezamenlijke Kerken is voor de korte termijn, totdat er langdurige ondersteuning door een andere organisatie of de gemeente Zwolle geboden kan worden. 
Noodfonds
De Commissie Gezamenlijke Kerken is een kerkelijk noodfonds van meerdere diaconieën van Zwolse kerken dat al sinds 1988 bijdragen verleent aan inwoners van Zwolle die niet meer in hun dagelijkse levensbehoeften kunnen voorzien. De Diaconie van de Protestantse Gemeente is de penvoerder.
Help ook mee!
We vragen u/jou om een financiële bijdrage te leveren en zo deze hulpactie mogelijk te maken.
Dit kan via het rekeningnummer NL12 RABO 0373 7399 66 t.n.v. Diaconie Protestantse Gemeente Zwolle, o.v.v. ‘Zwolle deelt warmte’. 
Deze actie wordt mede ondersteund door het Diaconaal Platform Zwolle.
Alvast hartelijk dank!
Kerstpakketten actie van KerstZwolle
Van deze organisatie is de oproep om te doneren!
Het zijn Kerstpakketten voor degenen, die niet van bedrijf of instelling een kerstpakket krijgen en voor wie een extraatje heel welkom is. Zie hieronder de oproep:
Warme sokken, warm gebed en warme gaven gevraagd! Ook in 2022 vragen wij graag weer aandacht voor de Kerstpakkettenactie van KerstZwolle.
Kijk op: https://youtu.be/PeGvN4skKrI of op de website: http://www.kerstzwolle.nl/
Doneren kan via: https://tikkie.me/pay/KerstZwolle/hzm7p8w3LXeKz9jZqgAN2A Lees meer >>
Vanuit het Diakonaal Platform
Het Diakonaal Platform Zwolle geeft aan, dat de jaarlijkse kerstpakkettenactie weer van start gaat. De kerkenraden kunnen mensen met een minimum inkomen opgeven voor een kerstpakket en in een later stadium is het mogelijk te doneren voor deze actie. Kijk alvast op www.kerstzwolle.nl .
Verder vergadert het Diakonaal Platform Zwolle maandag 31 oktober over het lenigen van acute nood bij mensen, die geen boodschappen meer kunnen doen, door de gestegen energiekosten. Tot op heden is dat een lacune in de hulpverlening. Het noodfonds kan hier op korte termijn iets betekenen. Voor de langere termijn wordt gezocht naar structurele oplossingen.
LEZING HELGA SALEMON OVER RUSLAND, 15-11-22, Hattem
Op 15 november houdt Helga Salomon een lezing in De Marke over Rusland. Op uitnodiging van Vrijzinnigen Hattem zal zij de geschiedenis en cultuur van Rusland belichten en natuurlijk ook de zorgwekkende verhouding met Oekraïne. Er is volop gelegenheid vragen te stellen.
Drs. BA Helga Salemon is een veelgevraagd spreker over het thema Rusland en de voormalige Sovjet-Unie.
Locatie: De Marke te Hattem (Daendelsweg 2) Tijd: 20.00 uur
Toegang: 10 euro (pin mogelijk)
U kunt zich eventueel vooraf aanmelden via secretariaat@vrijzinnigen-hattem.nl . Lees meer >>
Herziening Covid maatregelen
Van de beide kerkenraden
RIVM-adviezen in verband met de stijging van het aantal corona besmettingen.
Gelukkig zijn er nog weinig beperkingen. Maar per 7 oktober jl. is wel de coronathermometer naar stand 2: verhoogd gegaan. Daarbij horen aangescherpte maatregelen. Net als in voorgaande seizoenen volgen wij dat RIVM-advies op. Lees verder voor de adviezen.

Lees meer >>

123456789101112131415161718
 
Meer informatie   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Zwolle
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2023 Doopsgezind.nl