dgzwolle > nieuws

Nieuws

Laat je zien!
De aanmeldingen voor de (kunst)tentoonstelling van leden van de eigen gemeenten zijn overweldigend. Wij hebben daarom besloten om nieuwe aanmeldingen te bewaren voor een volgende keer.
Het is een experiment en we leren er veel van. Het wordt een gevarieerd aanbod van creativiteit. Rie en Willy reizen heel wat af, soms gehinderd door sneeuw waardoor afspraken weer verzet moeten worden. We doen ons best om er wat moois van te maken en rekenen op veel bezoekers.
De precieze openingstijden worden in de Wolwever gepubliceerd.
Willy Prangsma


Bij de dienst van 10 februari
De predikant, die op 10 februari zou voorgaan, ds. Joost Röselaers, is verhinderd om te komen. In zijn plaats zal nu komen ds. Heine Siebrand uit Odijk. Hij is godsdienst filosoof en is (studenten)predikant geweest in de Remonstrantse Gemeentes Groningen en Utrecht en is sinds 2014 met emeritaat. Hij promoveerde in 1988 aan de Rijksuniversiteit Groningen op een proefschrift over Spinoza. Ds. Siebrand schreef diverse boeken, o.a. Voetangels en klemtonen (samen met ds. Yvonne Hiemstra, 2013) over vrijzinnig geloven en Fantoomreligie o.a. over fantoom, verbeelding, verborgen geloof en rolverwisseling (2015).


Bijeenkomsten in Blokzijl

Lokatie: De Vermaning t Lam, Breestraat 2 8356 DL Blokzijl
www.hetlamontmoet.nl

DE 13 MAANDEN VAN HET JAAR (uitgestelde datum 8 februari)
Liedjes en gedichten van Willem Wilmink (1936-2003)
'De 13 maanden van het jaar' neemt de luisteraar mee naar het leven van een adolescent en diens eerste verliefdheid. Typische Willem Wilmink-thema's komen terug in de teksten: ruzie, liefde, opgroeiende kinderen en kerstmis. De liedjes worden aaneengeregen door gedichten van Wilmink en grappige persoonlijke anekdotes over de puberteit.

Kinder theater: De Wolf is Terug van Harro van Lien (10 februari 13.00 uur)
kinderen gratis (onder begeleiding van een volwassene), volwassenen 5,00 euro

"Is de wolf in aantocht? "
“De gevolgen zijn niet te overzien als de wolf terugkeert in onze bossen!” "Maakt u zich geen zorgen, maakt u zich als-tu-blieft geen zorgen. De wolf komt niet terug. Allemaal valse berichten."
Prof. Dieleman: “onze bossen zijn totaal ongeschikt voor dergelijke roofdieren.”
"Wolven gezien op nog geen 90 km van de grens." Al jaren staan deze berichten in de kranten. Maar wat de kranten niet weten... de wolf is er al lang. Met alle gevolgen van dien. Nergens ter wereld zijn de bossen zo keurig op orde als in ons land. Overal staan prullenbakken, routewijzers en bezoektijden op uitlegbordjes. In de voorstelling De wolf is terug neemt Harro van Lien het publiek dan ook mee naar een bos vol keurige dieren. Plotseling verschijnt daar, rechtstreeks vanuit de bossen van Polen, een verdwaalde, onbeschaafde en hongerige wolf.
De wolf is terug gaat over wankele overtuigingen, de dood, het leven en een vraatzuchtige wolf die best voor rede vatbaar is. Een vertelvoorstelling vol komische personages.
Prachtige voorstelling die door de werkelijkheid van vandaag actueler is dan ooit.
Voor kinderen en hun ouders, oma’s, opa’s en andere grote mensen vanaf 8 jaar.


Religiequiz 14 februari
Een laagdrempelige quiz in onze kerk voor onszelf, onze familieleden, buren, vrienden enz. De vragen hebben direct of via een omweg iets te maken met religie. Via vragenrondjes, plaatjesrondes, een audioronde en een puzzelronde komt alles wat we weten tevoorschijn. Heel spannend!

Je speelt in een team, dat ter plekke ingedeeld 
wordt. Gebrek aan kennis kun je niet hebben; je weet meer dan je denkt. Onder leiding van Lex Biemond gaan we met elkaar deze nieuwe uitdaging aan. Doet u ook mee?

Locatie: Wolweverkerk 19.30 uur. Bij transportproblemen kunt u opgehaald worden.
Informatie bij Lex Biemond (06 45200772) of Tineke de Vries (06 25363195)


Wolwever februari 2019
Lees meer >>


Ionavieringen in de Wolweverstraat
Dit voorjaar zijn er 3 Ionavieringen gepland. 

Op 3 februari, 3 maart en 7 april ben je hartelijk welkom om mee te vieren, mee te praten, mee te zingen en mee te luisteren.

Zaterdag 12 januari is de presentatie geweest van het boek ‘VIEREN met teksten van de Wild Goose Resource Group’. Dat boek biedt een schat aan nieuwe vertalingen van teksten van de Iona Community. We zullen daar teksten uit gebruiken.

De 3e keer valt in de veertigdagentijd. Uiteraard zal dan de aandacht daar naar uitgaan. 

We beginnen om 10 uur en sluiten af met ontmoeting met koffie en thee.

Karin Janze en Aart Hoogcarspel


12345678910111213141516
Meer informatie   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Zwolle
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2019 Doopsgezind.nl