dgzwolle > nieuws

Nieuws

Bericht van de Wolwever Kerkenraad 13-11-2020
In principe kan de Wolweverviering van 22 november weer door 25 kerkgangers bezocht worden. De afgekondigde twee weken lockdown zijn dan voorbij. Opgave voor deze en volgende diensten kan via secr.dgzwolle@gmail.com .
Mocht er aanleiding voor zijn om de lockdown langer vol te houden, dan wordt de dienst met alleen medewerkers gehouden en is dan via de link te volgen. De dienst is ook goed te vinden door naar www.youtube.com te gaan en dan te zoeken op Wolweverkerk.
Er wordt nog steeds gewerkt om de streaming te verbeteren. Duidelijk is dat bij sommigen het geluid op de laptop te wensen overlaat. Twee opties om het beter te horen:
-gebruik de oortjes, die meestal bij een mobiele telefoon geleverd worden. Dan is de geluidssterkte beter te regelen en de dienst goed te volgen.
-gebruik een apart geluidsboxje, dat je via bluetooth met de laptop kunt verbinden. Ook daarmee is de geluidssterkte beter te regelen.


Kerstpakkettenactie Zwolle 2020 gaat digitaal!
Ruim 2.700 huishoudens in Zwolle hopen ook dit jaar weer een kerstpakket te ontvangen via de Stichting KerstZwolle. Helaas is het door alle corona-maatregelen niet mogelijk om producten te gaan inzamelen in de verschillende winkels.
Worden we daardoor tegenhouden? Nee, natuurlijk niet! We laten onze mede
Zwollenaren niet in de kou staan deze kerst.
Samen met uw Kerk, gemeente of miniwijk gaan we de uitdaging aan om ook deze kerst de minima van Zwolle te verrassen met een goed gevuld pakket. Juist in deze tijd, waar eenzaamheid en armoede op de loer liggen. Dit jaar kopen wij zelf de producten voor de pakketten in. Vervolgens worden de pakketten ingepakt, geheel volgens de regels van het RIVM en de Rijksoverheid. Om al die producten te kunnen kopen is er geld nodig,
veel geld.
Wat kan uw gemeente, vereniging of miniwijk geven?
1. Geef gul via de webshop of andere makkelijke methodes op onze vernieuwde website www.kerstzwolle.nl .
2. Organiseer samen met de miniwijk of (jeugd)vereniging een inzamelingsactie en doneer het geld via de website. Deel dit op Social Media en inspireer andere Zwollenaren.
3. Kopieer deze tikkie-link in je Whatsapp en deel het massaal met je contacten en vraag hen om 'door te tikken'
https://tikkie.me/pay/KerstZwolle/6jnoWqXGoRUtBJrQ8crVsL
4. Doneer een compleet kerstpakket via de webshop. Hoe gaaf is het om de uitdaging aan te gaan om met je miniwijk of (jeugd)vereniging zoveel mogelijk kerstpakketten te doneren?!
5. Deel deze video https://youtu.be/HkB_xSzVwg4 met jullie leden via een moment in de dienst of/en via jullie nieuwskanalen.
De kerstpakkettenactie is al jaren echt een actie van en voor Zwollenaren. We hopen dat ook dit jaar jullie bereid zijn samen een succes van deze editie te maken.
Samen geven we 2750 kerstpakketten!
Dankjewel alvast namens KerstZwolle.


Comforters maken in de Ring Zwolle, start uitgesteld
In de Ring Zwolle is het plan om met leden van de ringgemeenten comforters en tasjes te maken voor vluchtelingen in Jordanie en Syrie. Doopsgezind Wereldwerk coordineert de hele actie en zorgt voor verzending.

Zie ook het bericht over verzending van een aantal comforters en tassen met leermiddelen en toiletartikelen op de website van de Ring Zwolle.
Janneke Bakker (Blokzijl) organiseert een eerste bijenkomst, maar die wordt uitgesteld. Zij schijft hierover:

Dag allemaal,
Het plan om op 20 november in Giethoorn samen te beginnen met het maken van comforters (lappendekens) , laten we toch maar varen. Misschien mag er volgende week wel weer wat meer, maar het blijft ongemakkelijk.
Ik hoop in het voorjaar met een nieuwe datum te komen en dat we dan echt kunnen beginnen. Intussen kunnen er natuurlijk wel  tassen gemaakt worden, want de actie gaat wel gewoon door. Een tasjespatroon kan ik indien gewenst door mailen.

Veel sterkte allemaal, blijf gezond en een hartelijke groet van Janneke Bakker-Kikstra


Bericht van de Wolwever Kerkenraad 6 november 2020
Beste leden en vrienden,
Als Wolweverkerkenraad hebben we ervoor gekozen om solidair te zijn met alle Nederlanders die geraakt zijn door Covid-19.
We mogen kerkdiensten houden, maar we hebben besloten het toch niet te doen.
De komende twee weken komen ook wij als Wolwevergemeenschap niet bij elkaar. Het gaat om de zondagen 8 en 15 november. Hoe jammer dit ook is voor de gedachtenisdienst en de theatervoorstelling bijeenkomst van Kees Posthumus. Deze laatste is nu voor de tweede keer uitgesteld tot een ander moment.
De Gedachtenisdienst zal live gestreamd worden vanuit de kerk. Hierbij zullen aanwezig zijn: naast onze predikant  predikant Fride, organist Johannes, Anneke Smits en Ekke Klamer die zingen, twee vertegenwoordigers van de Wolwever kerkenraad en iemand, die de lezing doet en iemand om de streaming te verzorgen. Jullie worden dan ook uitgenodigd om de viering live te volgen. De manier waarop wordt nog bekend gemaakt.
De uitgenodigde familie van de overleden leden/vrienden en wij allen kunnen dan deze viering toch, op afstand, meemaken. 
Dit is de link: 
https://www.youtube.com/channel/UCZ4AgY9qaGDPeUdIa7WeSUA
(deze link is ook voor alle volgende vieringen. Heb je een You tube of Google account dan kun je je op dit kanaal abonneren. Klik daarvoor op ‘abonneren’ als de youtube link is geopend; je kunt dan als je youtube opent bij abonnementen direct naar de vieringen gaan).

Verder zal ieder die zich aangemeld heeft bij de secretaris van de kerkenraad Dieneke Dijksma ook via de mail dit bericht krijgen.

Wil je meer informatie dan kun je contact opnemen met één van de voorzitters.
Namens de Wolweverkerkenraad
Harry Wendt 06 1525 8813
Tineke de Vries 06 2536 3195


Optreden Kees Posthumus geannuleerd
Beste mensen,
De Wolweverkerkenraad van de Doopsgezinde – en Remonstrantse Gemeenten in Zwolle is solidair met alle Nederlanders die geraakt zijn door Covid-19.
We mogen kerkdiensten houden, maar we hebben besloten het toch niet te doen.
Naast de viering van zondag 8 november wordt ook het optreden van Kees Posthumus op 15 november geschrapt.
Het optreden voor een handjevol publiek in een verder lege kerkzaal zal geen sfeer scheppen.
We gaan Kees pas weer uitnodigen wanneer we de zaal helemaal mogen vullen en hopen jullie dan te mogen verwelkomen. Dat zal dan pas na de coronacrisis zijn.
Helaas, het is niet anders.
De Wolwever Kerkenraad


1234567891011121314151617181920
 
Meer informatie   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Zwolle
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2021 Doopsgezind.nl