dgzwolle > nieuws

Nieuws

Klief een stuk hout en daar ben ik (Thomasevangelie 77), Column door Fride Bonda
Het is al jaren geleden dat ik met mijn oudste zoon naar een natuurweekend in een klooster ging.
De eerste avond gingen we in het donker naar buiten. Het was echt donker: geen licht van straatlantaarns, geen stadsverlichting aan de horizon, alleen de donkere lucht, de bomen, het pad dat we gingen. We werden uitgenodigd stil te staan en stil te zijn met wat er is. Horen, ruiken, voelen, zien. De vochtige nachtwind langs je wangen, de knisperende blaadjes onder je voeten, een nachtuil die roept, een vogel die opschrikt en wegfladdert. 
Op de laatste avond was er een kampvuur. Lees meer >>
Programma Vredesweek 2022
Dit jaar is er een programma-onderdeel in de Wolweverstraat!
De inleiders zijn mannen, daarom met name vrouwen gevraagd om het thema van hun kant te belichten.
Uiteraard zijn mannen ook welkom om over dit lastige onderwerp, Pacifist of niet?, wapens aan Oekraine leveren of niet?, mee te praten.
Wolwever september 2022
Lees meer >>

Zondag 18 sept 9:30 uur oecumenische vredesviering in de basiliek
Het is een mooie en lange traditie om aan het begin van de vredesweek een oecumenische viering te houden. We doen dit als Doopsgezinden en Remonstranten samen met de Oosterkerk, de RK Thomas a Kempis parochie, de lutherse gemeente, de basisgemeente de Werkplaats. Na twee jaar achtereen uitgeweken te zijn naar de avond door Corona, kunnen we nu de viering weer ’s ochtends houden zonder anderhalve meter afstand. Aan deze vredesviering wordt meegewerkt door de Zwolse cantorij olv Rudie Altelaar, die ook het orgel zal bespelen.                                                
Het thema is Generatie Vrede. Generatie Vrede verenigt burgers die in actie willen komen voor vrede, over grenzen en dwars door verschillen in huidskleur, gender en klasse heen. Van de generatie die zich nog herinnert hoe mensen massaal de straat op gingen tegen kernwapens, tot een nieuwe generatie jongeren die zich steeds meer zorgen maakt over hún toekomst. En zich zorgen maakt over de invloed van geld, de mammon, hebzucht.
Voorgangers zijn pastor André van Boven  van de RK parochie, ds. Margo Jonker van de lutherse gemeente en ds. Iemke Epema van de Oosterkerk. Ook vanuit de basisgemeente en de doopsgezinde en remonstrantse gemeente is er vertegenwoordiging. Naderhand is de koffie in de onze kerk. Daar is ook oppas en kinderkring. De kinderen van de kinderkring gaan eerst naar de basiliek en maken het begin van de dienst daar mee. Dan lopen ze samen naar de Wolweverstraat, waar hun ouders zich later bij hen voegen bij het koffiedrinken. U wordt uitgenodigd uw eigen mok mee te nemen voor de koffie, maar als u er geen bij zich heeft kunt u er in de kerk een krijgen.


Doe je mee met het bouwen aan  een Vredesengel?

Doe je mee met het bouwen aan een Vredesengel?
De Vredesweek gaat dit jaar over “Generatie Vrede staat op!”
Daarom nodigen we kinderen uit om samen met kunstenares Jacomijn Schellevis verder te bouwen aan een Vredesengel. Op 17 september onthullen we de Vredesengel aan het begin van de Walk of Peace.
Deze vredeswandeling is dit jaar in de wijk  Assendorp.
Je kunt mee doen aan het verder bouwen van de Engel
- op woensdag 24 augustus tussen 13.30 en 15.30 uur in de Stadkamer aan de 7 Alleetjes, Zwolle.
- En op woensdag  31 augustus tussen 13.30 en 15.30 uur in de Muziektent aan het Assendorperplein.
De kinderen worden begeleid door Jacomijn Schellevis en praten ondertussen over wat zij verstaan onder vrede.
Dit is een initiatief van het Vredesplatform Zwolle (zie www.vredesplatformzwolle.nl ) en de Kinderraad.
Je kunt gewoon langs komen bij de activiteit. Aarzel niet.

123456789101112131415161718
 
Meer informatie   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Zwolle
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2023 Doopsgezind.nl