dgzwolle > nieuws

Nieuws

(Vakantie) Midweek voor wat ouderen
Van 20-24 april wordt er een midweek georganiseerd voor mensen uit doopsgezinde/ remonstrantse  gemeenten in Noord Nederland, oftewel het FDS –en  GDS-gebied en de ring Zwolle. Het thema van de midweek luidt: ´Vrijheid´. Naast alle ontspanning gaan we gedurende de midweek  in op wat vrijheid voor ons betekent.
De midweek begint maandagmiddag 20 april en op vrijdagochtend 24 april worden de koffers weer gepakt. We zijn momenteel druk bezig om een gevarieerd en ontspannen programma samen te stellen. Zodra dit bekend is, sturen we u dit toe, samen met de bevestiging van opgave.
De leiding van deze midweek is in handen van Annie en Fokke Rekker-Van der Werff en Gerrit Jan Romeijn.
De kosten voor de midweek zijn: € 445,- voor een éénpersoonskamer en
€ 395,- voor een
tweepersoonskamer (per persoon).
Het juiste bedrag kunt u tegelijk met uw opgave overmaken naar: IBAN NL20 RABO 01 46 45 83 46 t.n.v. Penningmeester FDS; o.v.v. ‘Fredeshiem midweek 2020’.
Belangrijk:
Opgeven moet vóór 20 maart 2019 plaatsvinden.

Voor opgeven (en vragen) kunt u contact opnemen met:
Annie Rekker-Van der Werff
Pleinpaed 3, 9287 LP Twijzelerheide
tel. 06 22 05 28 06
email: ahrekker@hotmail.com
N.B.
Mochten de kosten van deze midweek voor u een bezwaar zijn om deel te nemen, wilt u zich dan in verbinding stellen met Annie Rekker-Van der Werff?
U kunt ook contact met haar opnemen als er vragen zijn op het gebied het eventueel ‘meenemen van zorgverlening’ op het vakantieadres.


Bericht van DG Blokzijl
Op zondag 2 februari komt de voorstelling Gekke Buren naar t Lam in Blokzijl. De voorstelling is voor iedereen vanaf 4 jaar. Kinderen mogen, onder begeleiding van een volwassene, gratis naar binnen.
Gekke Buren is een humoristische voorstelling voor kinderen, hun ouders, oma’s en opa’s en noem het maar op. De voorstelling is gebaseerd op het gelijknamige prentenboek van Ingrid & Dieter Schubert.
Danielle van Dijk is poppenspeelster en verhalen vertelster. En laat met deze voorstelling zien dat gekke buren nog zo gek niet zijn! Reserveren kan: karin@karinklomp.nl.
Zondag 2 februari 2020
Kindervoorstelling: Gekke Buren van Daniëlle van Dijk (voor kinderen van 4 +)
Aanvang 15.00 uur    € 5,- volwassenen, kinderen gratis
T Lam: Breestraat 2 in Blokzijl


Oproep van CPT aan VS en Iran
De doopsgezinde gemeente Zwolle is steungemeente van CPT. Van CPT Internationaal komt het onderstaande bericht.
Christian Peacemaker Teams (CPT) roept op tot een onmiddellijke beëindiging van alle militaire escalatie van de VS en Iran en tot een sterkere inzet voor diplomatie in de regio. De wereld heeft toegezien hoe de regeringen van de Verenigde Staten en de Islamitische Republiek Iran op de rand van de oorlog wankelden toen hun strijdkrachten drone-aanvallen en ballistische raketten lanceerden op verschillende doelen binnen de grenzen van Irak.

Het volledige bericht in het Engels staat op de website van CPT: https://cpt.org/cptnet/2020/01/10/cpt-international-christian-peacemaker-teams-statement-usiranian-tensions-iraq


Religiequiz 30 januari
Donderdag 30 januari  houden we voor de 2e keer de laagdrempelige Religiequiz. De vragen hebben direct of via een omweg te maken met religie.
Er zijn  vragenrondes, plaatjesrondes, een audioronde en een puzzelronde.
Je speelt binnen een team dat ter plekke ingedeeld wordt. Vorig jaar was deze quiz, samengesteld door en onder leiding van Lex Biemond, een doorslaand succes.
Locatie: kerkzaal
Tijd: 19.30 – 21.30 uur
informatie: Lex Biemond. Mail: lexbiemond@gmail.com 


Creatieve midweek (bericht van de landelijke Remonstranten)
De Creatieve Midweek van de Remonstranten vindt plaats van maandagmiddag 3 tot en met vrijdagochtend 7 augustus 2020 op het  Buitengoed Fredeshiem nabij Steenwijk in Overijssel. Fredeshiem is uitstekend geoutilleerd voor creatieve activiteiten en is prachtig gelegen in het landschap. Kunstenares Antje Sonnenschein geeft instructies en begeleidt ons. De kosten bedragen € 500,-- voor een eenpersoons kamer met vol pension en professionele begeleiding/workshops, alles inclusief behalve de drankjes. De kamers liggen op de begane grond, met een deur naar buiten. Het thema van de week is ‘Vriendschap’. Iedere deelnemer wordt uitgenodigd een tekst bij het thema te zoeken of te schrijven en die bij de maaltijd voor te lezen.
Opgave voor deelname kan bij het bureau van de Remonstranten: 030 2316970 of info@remonstranten.org.
Graag verwelkomen wij ook dit jaar nieuwe deelnemers.


Donaties gevraagd ivm renovatie

Donaties gevraagd ivm renovatie
Slaaphuis 1 van Dopersduin wordt gerenoveerd. Daar is veel geld voor nodig. Daarom heeft Dopersduin een webwinkel ingericht, waar iedereen een stukje van het nieuwe slaaphuis kan 'kopen'. Zo kan iedereen een bijdrage leveren. Lees meer >>


Tienerconferentie 'Op de vlucht'

Tienerconferentie 'Op de vlucht'
Op 7 en 8 maart wordt in Dopersduin de jaarlijkse tienerconferentie gehouden. Dit jaar is het thema ‘Op de vlucht’. Tijdens de conferentie is er van alles te doen, te leren en te delen. Om alvast een tipje van de sluier op te lichten, worden de komende weken een aantal programmamakers geïnterviewd. Lees meer >>


Oproep CMKZ (Christelijk MannenKoor Zwolle)
“Wat valt er nou te vertellen op Stille Zaterdag?” Hoe raar het misschien ook klinkt, meer dan menigeen zal denken. En toch gaan wij op Stille Zaterdag een moment van stilte creëren. 
Dat hopen we samen te doen met dominee Stephan de Jong uit Oudemirdum.
Want we zingen om zijn verhalen (oude Jiddische en hedendaagse) heen mooie, veelal Latijnse liederen die door de combinatie tot nadenken stemmen.  Nadenken, ook in stiltes.
Samengevat: “Een moment voor vrede.”
Ons koor, het Christelijk Mannenkoor Zwolle, zoekt daarom mannen die hieraan willen meewerken en hiervoor mee willen repeteren. Een keer of tien schatten we in, op de dinsdagavonden van 19.45 - 22.00 uur In “De Samenhof” aan de Burgemeester Drijbersingel in Zwolle.
We gaan ons vaste begeleidingsteam ervoor uitbreiden en we laten ons horen en zien, op 11 april in “De Koningskerk” aan de Landsheerlaan in Zwolle.

Zin om eraan mee te doen?

Kom dan langs op die dinsdagavonden of kijk voor algemene informatie op de website van ons koor ( www.cmkz.nl .  En natuurlijk kunt u er over bellen of mailen met onze voorzitter Dick Algra ( 06-25180449  / info@cmkz.nl )


123456789101112
 
Meer informatie   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Zwolle
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2020 Doopsgezind.nl