dgzwolle > nieuws

Nieuws

Choral Evensong zondag 19 februari in de Dominicanenkerk
Laat je meevoeren in de hemelse koorzang van het Jongenskoor Dalfsen, de eeuwenoude teksten en gebeden in deze dienst in Engelse stijl. Iedere voorlaatste zondag van de maand wordt er een Choral Evensong gehouden door Jongenskoor Dalfsen in de Dominicanenkerk in Zwolle. Zondag 19 februari 16.00-17.00 uur
Dirigent: Erik Korterink  Organist: Adriaan Koops
Collecte voor de onkosten
De stemmen van Clara (nog te zien op zaterdag 18 en zondag 19 februari, 20.00 uur)
Graag willen we jullie attent maken op deze bijzondere voorstelling in onze kerk, waarin o.a. onze gemeenteleden Onno en Ineke Sijperda-Roetink maar vooral zangeres Rachel Lopez Cardoso optreden.

Clara Schumann-Wieck kijkt met dochter Marie terug op haar leven met de vier verschillende mensen die haar leven getekend hebben: haar vader Wieck, een streng pedagoog, Robert Schumann, een gevoelige en labiele echtgenoot, de jongere dierbare huisvriend Johannes Brahms en Clara’s jeugdvriendin Emily List.
Clara heeft zich na Roberts overlijden volledig gestort op haar carrière als pianiste en haar rol als moeder. Het leek alsof ze weinig emotionele diepgang meer kon toelaten. De stemmen leiden tot hevige emoties op de golven van muziek.
De live uitgevoerde composities zijn van Clara, Robert en Johannes.
Drie spelers van TIZ, Ineke Roetink, Alinde Koops en Gerard Zuyderhoff hebben het script geschreven: fictie, gebaseerd op historische feiten. Andere spelers zijn Clemens den Boer, Marita Satink en Onno Sijperda. Een belangrijke rol is in deze voorstelling weggelegd voor de drie licht en podium technici Michiel Verhagen, Alex Manassen en Maarten Dittmer. Regisseur is Frans Leenderts.  

data:     17, 18 en 19 februari, aanvangstijd: 20:00 uur,
locatie: Doopsgezinde kerk, Wolweverstraat 9, Zwolle
toegangsprijs:     € 15,00 - studenten € 7,50, kaarten via www.tiz.nu
Nadere informatie  op de website , www.tiz.nu of mailen naar info@tiz.nu.
Berichten uit de Doopsgezinde Ring Zwolle
Enkele wetenswaardigheden uit de Ring Zwolle van Doopsgezinde Gemeenten:
- De doopsgezinde kerk in Steenwijk is verkocht. Uit de toelichtende brief:
Zoals u bekend mag zijn is de doopsgezinde gemeente Steenwijk reeds een aantal jaren bezig zich te bezinnen op wat te doen met het kerkgebouw.
Begin 2022 is besloten actief een oplossing te zoeken om het kerkgebouw af te stoten. De menskracht om de verhuur en het onderhoud te regelen, kortom het gebouw in goede staat te houden, werd steeds meer een probleem. Ook de financiële verplichtingen werden een probleem.
Het gebouw is verkocht, met dien verstande dat wij als gemeente nog 10 jaar gebruikt van het gebouw mogen maken onder zeer gunstige voorwaarden.
De koper neemt het gebouw met alle lusten en lasten over en verplicht zich van harte tot een maatschappelijke invulling bij de exploitatie van het kerkgebouw.  
Natuurlijk is het spijtig dat het zover moest komen, maar nu kunnen we ons richten op het gemeentewerk als zodanig. We hopen dat dit in de toekomst vruchten mag afwerpen. We houden goede moed en vertrouwen erop dat het doperse geluid in Steenwijk en omstreken gehoord, gezien en beleefd mag blijven.
Onze samenwerking in de Ring Zwolle stellen we zeer op prijs en hopen dat dit in de nabije toekomst nog geïntensiveerd mag worden.
- De vorm van de Ring Zwolle is vereenvoudigd.
Er is geen 'ambtelijk' bestuur meer, behalve nog een periode een penningmeester. De gemeente, die de Ringdag organiseert is dat seizoen de voorzitter van de Ring en roept in het voorjaar een Ringvergadering bijeen, om afspraken te maken voor de activiteiten voor het volgende seizoen.
De Doopsgezinde Gemeente Blokzijl roept de gemeenten van de Ring samen op 14 maart om 20 uur in Blokzijl, in 't Lam, Breestraat 20.

T Lam ontmoet, The lasses, 10 februari, 20.15 uur
Vrijdag 10 februari 2023; 20.15 uur; entree € 10,00
Muziek: Schotse, Ierse en Amerikaanse folk ballads
Door The Lasses

Door de bijzondere combinatie van hun stemmen en de mooie instrumentatie met bodhrán, gitaar en tenor ukelele, met hun gevoelige liedjes, charmante podiumpresentatie en grappige verhalen weten The Lasses ieder publiek te raken.

Reserveren: karin@karinklomp.nl
Locatie van t Lam: Breestraat 2 in Blokzijl.  Lees meer >>
Ethiek in een marktsamenleving. 14 februari, Hattem, 20.00 uur
Op 14 februari 2023 organiseren de Filosofische Kring Hattem en Vrijzinnigen Hattem een lezing over Ethiek in een marktsamenleving. Adam Smith als leermeester. Spreker is oud Hattemmer Edgar Karssing, hoogleraar Filosofie, Beroepsethiek en Integriteitsmanagment aan Nyenrode Business Universiteit. De lezing vindt plaats in de Marke,  Daendelsweg 2,  8051 DX Hattem. Aanvang 20.00 uur. Entree € 10,00.

Lees meer >>

123456789101112131415161718
 
Meer informatie   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Zwolle
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2023 Doopsgezind.nl