dgzwolle > nieuws

Nieuws

Informatieavond “Opvang van vluchtelingen in Nederland”
De opvang van vluchtelingen in Nederland is meer dan tentenkampen voor de deur van AZC Ter Apel. Maandag 29 augustus houden wij een informatieavond in de Koningskerk in Zwolle om u mee te nemen in wat opvang ook kan zijn. Op deze avond informeren wij u hoe we op een humane wijze vluchtelingen welkom kunnen heten en hoe Nederlanders en vluchtelingen er voor elkaar kunnen zijn.

- waar: Koningskerk Zwolle-Zuid, Landsheerlaan 5
- wanneer: maandag 29 augustus 2022
- tijd: 19:30 - 22:00 uur
- presentatie van de avond: Bright Richards
- aantal bezoekers: maximaal 500 bezoekers
- aanmelden: via www.koningskerk.nl/vluchteling
- toegang: gratis.   Lees meer >>
Gezocht: Vrijwilliger bij De Bres
Gezocht !!  
Gezellige gastvrouw of-heer die graag een kopje koffie met onze bezoekers drinkt.

Wie zijn wij?
Laagdrempelig inloophuis de Bres, in de binnenstad van Zwolle. Een ontmoetingsplek voor mede Zwollenaren die in een sociaal isolement leven en behoefte hebben aan een kopje koffie en praatje. Er even tussenuit zijn doorbreekt doorgaans de lange dag en maakt de dag zinvol! 
Wat verwachten wij?
Van de vrijwilliger wordt verwacht dat hij/zij gastvrij is, zich open kan stellen voor bezoekers van verschillende pluimage en het overzicht bewaart. Wij vinden het belangrijk dat onze vrijwilligers de bezoekers kennen en daarom is minimaal 1x per 14 dagen een middag een vereiste. Bij de Bres werken ongeveer 20 gastvrouwen-heren en 3 coördinatoren, we streven naar een mix qua leeftijdsopbouw. Wij zoeken nog vrijwilligers voor twee middagen, je kunt aangeven welke het beste uitkomt.
De  inhoud van de functie?
We zijn 5 middagen per week open, samen met collega’s ben je het eerste aanspreekpunt voor de bezoekers, je verricht naast het contact met bezoekers lichte praktische werkzaamheden, zoals koffiezetten, opruimen e.d. 
Wij zorgen voor!
Na een informatiegesprek met een coördinator kun je twee keer meedraaien om te beoordelen of het iets voor jou is, daarna volgt een aanstellingsgesprek. Wij zorgen ervoor dat je op een goede manier wordt ingewerkt. Wij proberen 1x per 6 weken een vrijwilligersvergadering te organiseren.
Verdere informatie,
zie onze website: www.debreszwolle.nl.
Contactgegevens: Inloophuis de Bres, Heiligeweg 1, 8011 XX Zwolle.
Telefoonnummer: 038-4213155. Mailadres: info@debreszwolle.nl
Column  door Fride Bonda

Column door Fride Bonda
We liepen door het landschap van Noord Spanje. We liepen langs dorpen, langs de eindeloze zee, door geurige eucalyptusbossen, we liepen langs snelwegen en door stedelijke gebieden. Veel te vaak over asfalt, maar meestal was het landschap intens groen. In Noord Spanje valt veel regen, omdat het omringd is door zee. De glooiingen waren anders dan we kenden. Lange brede valleien met hier en daar een dorpje, dat opgenomen leek in het geheel; koeien en schapen waren tevreden in weilanden doorkruist met houtwallen en oude eiken. De kalfjes keken met verbaasde ogen op van het gras naar de wandelaars die voorbij kwamen. In de dorpjes waren vaak maar een paar huizen bewoond. Veel huizen en schuren waren vervallen; soms zag dat er spookachtig grijs uit, soms lieflijk door allerlei planten die hun weg hadden gevonden op en langs de vervallen muren.
Naarmate we meer naar het westen liepen veranderde er iets in het landschap. Lees meer >>

Een oproep van Kerk in Actie !
Mede namens het Diaconaal Platform ontvingen we onderstaand bericht:
Afgelopen woensdag ontving ik de ingesloten (zie lees meer) oproep van Karel Jungheim van Kerk in Actie. Kerk in Actie inventariseert hoeveel plekken kerken in Nederland willen vrijmaken voor vluchtelingen. Heel graag zend ik dit naar u door met de vraag of u hem en misschien ook mij wilt laten weten hoeveel plekken vanuit uw gemeenschap beschikbaar gesteld kunnen worden. Heel graag brengt Karel dit dan in in een overleg dat hij op 17 augustus heeft met COA Nederland.
Dit mailbericht wordt verzonden naar alle kerkgenootschappen en geloofsgemeenschappen in Zwolle, in afstemming met het Diaconaal Platform Zwolle. Ik hoop van harte dat heel veel Zwolse christenen willen bezien welke ruimte we kunnen maken en hoe we samen vluchtelingen in onze stad welkom heten.
Dank u wel alvast!
Lees meer >>
Dopers Leerhuis Heerenveen, 2022-2023

Dopers Leerhuis Heerenveen, 2022-2023
Het programma van het Dopers Leerhuis in het Noorden 2022-2023 is bekend. Dit keer weer met nieuwe gezichten en een combinatie van nieuwe, indringende en boeiende onderwerpen. Wat het nieuws praktisch niet haalt krijgt hier een podium. Wij hopen velen op deze bijeenkomsten te mogen begroeten.
De bijeenkomsten worden gehouden in de Menniste Wurkpleats van de doopsgezinde gemeente Heerenveen en Tjalleberd, Kerkstraat 36.
Graag uw opgave vóór 1 september aanstaande bij mij: Pieter Post, pbpost1958@gmail.com, of via de gewone telefoon 0513-785542. Gelieve in te spreken. Lees meer >>

123456789101112131415161718
 
  Meer informatie     ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Zwolle
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2023 Doopsgezind.nl