dgzwolle > nieuws

Nieuws

KERSTVIERING VOOR JONG EN OUD

UITNODIGING


Een viering op 25 december om 10 uur

Een viering voor jong en oud waarbij iedereen wordt uitgenodigd iets mee te nemen wat hem/haar bij kerst brengt. Met de meegebrachte voorwerpen maken we een voorstelling van het kerstverhaal.

Denk bijvoorbeeld aan:

  • een zelfgemaakte ster
  • ezel
  • doeken
  • schaap
  • engel, maar.

    Voel je vrij om je associatie de vrije loop te laten gaan! Kinderen mogen verkleed komen als ze dat leuk vinden. We zingen kerstliedjes, er is muziek.

    Na de viering is er koffie, chocolademelk en kerstkoekjes.

Muzikanten zijn welkom, graag opgeven bij:zantinghvanderzee@zonnet.nl


Wolwever december 2018/ januari 2019
Lees meer >>


Synode van Dordrecht op de TV
Op 13 december was in Hilversum de premire van de documentaire God in de Lage Landen over de Synode van Dordrecht. Deze documentaire wordt op de TV uitgezonden in twee delen op 23 en 30 december door de EO. Het is een interessante serie.


Activiteiten in ons kerkgebouw
Op woensdag 19 december is de doopsgezinde kerk de locatie van klein kerstfeest bij kaarslicht door Sytse Buwalda en anderen. Zie verder: http://www.sytsebuwalda.nl/over-sytse/#!/event/klein-kerstfeest-bij-kaarslicht-2/ Op vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 december is de kerk onderdeel van de muziekroute van het Verhalen Festival Zwolle. Zie verder: https://www.zwolleunlimited.nl/wbvf/


Muzikale inbreng bij de Kerstviering op 1e kerstdag.
De voorbereidingsgroep nodigt een ieder uit voor een muzikale bijdrage aan de viering op 1e Kerstdag. We zijn benieuwd of er met meer verschillende muziek de dienst extra feestelijk gemaakt kan worden. Toon Hagen is beschikbaar als pianist/organist maar daarnaast is andere/extra muzikale inbreng ook welkom! Speel je een instrument, of wil je zingend in de kerk van je laten horen geef dat aan ons door. Ook kinderen die een instrument bespelen en een kerstlied kunnen laten horen..., meldt je aan! Wij nemen dan contact met je op. Aanmelden kan bij Steffen Zantingh, Dieneke Dijksma, Fieke Zijlstra, Valerie Plugge en Rieke Veurinc of Ellis van der Zee. zantinghvanderzee@zonnet.nl , fieke.zijlstra@gmail.com, dmdijksma@gmail.com, valerie.plugge@hotmail.com, rieke@veurinc.nl


Vieringen in Huize De Venus
In december zijn er vieringen op:
9 december: dhr. K. Freriks verzorgt de dienst, 10.30 uur
24 december: Een Kerst(middag)viering om 16.00 uur, mw. Bertha Groen verzorgt de dienst, het koor DoReVocaal verleent medewerking.
De volgende voorgangers zijn voor de diensten in januari 2019, aanvang 10.30 uur, gepland:
Voor 13 Januari ds. J.A. Winkler Prins en voor 27 januari hr. K. Fredriks. Het rooster voor de rest van het jaar 2019 kunt u binnenkort tegemoet zien.


12345678910111213141516
Meer informatie   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Zwolle
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2019 Doopsgezind.nl