dgzwolle > nieuws

Nieuws

Vesperdiensten in Adventstijd
Op de 1e Advent en op de 3e Advent is er een Adventsvesper om 19.00 uur in plaats van de gewone dienst om 10.00 uur. Op de 2e Advent is de viering op de normale tijd van 10.00 uur.
De vespers zijn een experiment, dus het verzoek is om door te geven (aan de kerkenraden) hoe het bevalt.
En van de achterliggende gedachten is, dat het mensen, die 's morgens moeite hebben de kerk 'te halen', op deze tijd makkelijker kunnen komen.


Oosterkerk 28 november 19.30 uur
Homs, Pater Frans van der Lugt van dichtbij meegemaakt.

Bericht uit Homs Lees meer >>


Gedachtenisviering Grote Kerk Zwolle
Op zondag 25 november, de laatste zondag van het kerkelijk jaar, is er een gedachtenisviering in de Grote Kerk. In deze dienst wordt het Lux Aeterna (Altijddurend Licht) uitgevoerd van Morten Lauridsen. Lauridsen is een bekende Deens-Amerikaanse componist met een heel eigen geluid en rijke harmonie. Hij schrijft toegankelijke, moderne klassieke muziek. Het Lux Aeterna bestaat uit vijf delen die allemaal uit de Latijnse liturgie van dekatholieke kerk afkomstig zijn. In alle vijf delen staat het licht centraal. Lauridsen heeft zelf over deze compositie geschreven:Lux Aeterna is een intiem werk van stille sereniteit gecentreerd rond een universeel symbool van hoop, geruststelling, goedheid en schittering.
Na de viering is er gelegenheid tot het branden van een kaars voor alle mensen die u dierbaar zijn.
Medewerking aan de viering wordt verleend door het orkest Musica Michaelis, de Michalscantorij o.l.v. Toon Hagen, tevens organist, en stadspastor Mariska van Beusichem.
De viering begint om 16.30 uur, de toegang is vrij, er is een collecte voor de onkosten.


Middag over Christian Peacemaker Teams
CPT heeft als doel om door geweldloze aanwezigheid in conflictgebieden conflicten te veranderen.
De Doopsgezinde Gemeente Zwolle is steungemeente van CPT.
Kathy Moorhead Thiessen uit Canada is werker van CPT in Irak en Canada. Zij zal (in het Engels) berichten over de actuele situatie van het Indigenous Peoples Solidarity Team en het werk dat dit team doet in Canada.
Vrijdagmiddag 30 november 16.00 uur.
Afgesloten met een eenvoudige maaltijd.
thv familie Hoogcarspel-Janze, Hoefslagmate 29
Opgave ivm maaltijd a.p.hoogcarspel@home.nl


Jongerenavond van de Ring Zwolle op 30 november
Ben je tussen de 12 en 16, dan is er op 30 november een avond voor jou bij de Doopsgezinde Kerk in Zwolle! De avond begint om 18.00 uur en zal rond 21.00 uur weer afgelopen zijn. We eten eerst met elkaar en daarna is er een kort programma. Het thema deze keer is de feestdagen: dus bereid je voor op heel wat pepernoten, kerstkransjes en gezelligheid!

Omdat de meeste van jullie mij waarschijnlijk nog niet kennen: laat ik me eerst even voorstellen. Mijn naam is Jantine Brouwer-Huisman, ik ben 27 jaar en werk als kerkelijk werker jeugd en jonge gezinnen bij de Protestantse gemeente in Stadshagen. Daarnaast ben ik regelmatig aan het werk als lekenpreker binnen de Doopsgezinde kerk. Ik werk graag met jonge kinderen en jeugd, en kijk er dan ook naar uit om voor de Ring Zwolle een aantal keer per jaar een jongerenavond te organiseren!

Ik hoop op enkele gezellige avonden!


Kerkasiel in Bethel

Kerkasiel in Bethel
Op 30 oktober jl. was er een vergadering gepland over de toekomst van het jongerenwerk in Den Haag. Als predikant van de doopsgezinde gemeente was Jannie Nijwening door de Protestantse Gemeente Den Haag en STEK (Stad en Kerk)uitgenodigd daarover mee te praten.Maar het liep allemaal anders. Lees meer >>


12345678910111213141516
Meer informatie   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Zwolle
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2019 Doopsgezind.nl