dgzwolle > nieuws

Nieuws

Video kerkdiensten Huize De Venus (Driezorg)
Voor Driezorg wordt wekelijks een video kerkdienst gemaakt door geestelijk verzoger BAS Dingjan.
De kerkdienst is te vinden op "Kerkdienst gemist", onder Overijssel, Driezorg Zwolle.


Geen viering in de kerk en toch bekers en kaarten voor Nemato!
Zoals jullie weten verkoop ik na de dienst vaak vrolijke, zelfgemaakte kaarten en bekers. Een deel van de opbrengst is bestemd voor Nemato, het project van Jan Blom, dat ik graag wil steunen.
Jan heeft NU geld nodig voor de eerste levensbehoeften van de bewoners, vooral eten.

Door wat er allemaal in de wereld gebeurt en door onze verhuizing is het niet mogelijk om na de dienst iets te verkopen. Maar dat kan wel op een andere manier.
Iedereen die een kaart of beker wil, kan mij bellen of mailen en ik kom bij je langs zodat je zelf iets kan uitzoeken. Voorzichtig met alle voorzorgsmaatregelen die nodig zijn.
De prijs van de kaarten is € 2,50 en de bekers zijn € 10,00.
Ik ben te bereiken via 06 20879063 en willy.prangsma@deprangen.nl
Op deze manier kan ik toch nog wat bijdragen aan Nemato.
Hartelijk dank, Willy Prangsma


Oproep: Nu breien voor Kerst
Beste leden en vrienden van de Wolwever Gemeenschap,
Namens de Doopsgezinden en de Remonstranten zit ik de Werkgroep Welzijn en Levensbeschouwing (WWL). Via deze werkgroep krijgen de leden af en toe een oproep met de vraag die door te spelen aan het kerkgenootschap dat zij vertegenwoordigen. Onlangs was er bijvoorbeeld de oproep geld te doneren aan de Voedselbank van Zwolle.
Dit keer is er een oproep aan alle brei(st)ers om warme sjaals, mutsen en wanten te breien om die rond Kerst 2020 toe te voegen aan de voedselpakkettenactie van Kerst Zwolle. Wellicht zit u vanwege de coronaperikelen meer binnen dan u gewend bent en hebt u wat tijd over voor een andere bezigheid.
De Wolwever Gemeenschap heeft behalve wolwevers ongetwijfeld ook wolbrei(st)ers in haar midden.
“Kunt u nog breien, brei dan mee!”
Informatie kunt u inwinnen bij:
j.kok@travers.nl of 06-29076560.

Corine Konijnenbelt


Bericht over het Remonstrants Vrouwen Contact
In deze onzekere tijden is er onlangs besloten de bijeenkomsten van de dinsdagen 21 april en 19 mei te annuleren.
We zien elkaar weer in de maand oktober.
 


Diaconale collectes van de Wolweverkerk
Omdat het gemeenteblad niet in april verschijnt, langs deze weg enige informatie over de in mei geplande diaconale collectes van onze gemeenten, speciaal aanbevolen nu er wegens de coronacrisis geen diensten in de kerk worden gehouden.

10/5: Artsen zonder Grenzen  Aan het werk van deze organisatie wordt regelmatig door ons bijgedragen en is bij velen van ons bekend. Speciaal in gebieden, waar reguliere gezondheidszorg ontbreekt of tekort schiet, wordt medische hulp geboden. Op basis van de jarenlange ervaring in het bestrijden van besmettelijke ziekten wordt nu ook de strijd aangebonden tegen het coronavirus. Uitgebreide informatie op:
https://www.artsenzondergrenzen.nl.

17/5: Indonesische Doopsgezinde Broederschappen  “Wereldwijd doopsgezinde broeders en zusters zijn, dat is wat ons bindt”: dat is wat onze Indonesische broederschappen onlangs tijdens een ontmoeting uitspraken. Met deze collecte – via de ADS – onderstrepen we de extra band tussen Nederlandse en Indonesische doopsgezinden. Zie ook: https://www.doopsgezind.nl/dnieuws.php?nr=24838.
24/5: Nemato Change a Life  Ontwikkelingsproject in Nelson Mandela Township (Zuid-Afrika), jaren geleden opgezet en nog steeds enthousiast begeleid door van Jan Blom (zoon van Peter Blom van Assendelft). Begonnen als roeiclub voor kansarmen uitgegroeid tot organisatie voor empowering (versterken, meer macht geven) van mensen door middel van training in diverse sporten, huiswerk- en studiebegeleiding, voedselverstrekking en meer. Meer informatie: https://www.matinyanafund.org.za.

Uw bijdragen kunt u overmaken naar: NL56 TRIO 0254 7228 73 tnv Remonstrantse Broederschap, gemeente Zwolle, diaconale commissie, of: NL86 INGB 0000 8834 03 tnv Doopsgezinde Gemeente Zwolle, onder vermelding van betreffende collectedoelen.


1234567891011121314151617181920
 
Meer informatie   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Zwolle
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2021 Doopsgezind.nl