dgzwolle > nieuws

Nieuws

Zondagsclub!
Ja! Het kan weer!
Vanaf 13 september zijn de kinderen weer welkom voor de zondagsclub.
Een beetje anders dan we gewend zijn, maar wel weer heel gezellig! - Kinderen worden gelijk voor de aanvang van de dienst naar het Hoekje gebracht.
- kinderen krijgen na afloop ranja en een koekje in het Hoekje.
- na afloop worden de kinderen vanuit het Hoekje opgehaald en gaan naar huis.
- graag opgeven via het gebruikelijke mailadres en de zondags-club-app Het programma zal bestaan uit: een verhaal, (knutsel) activiteit en bij mooi weer even naar buiten voor een spel.
We kijken er naar uit jullie weer te zien!
Groetjes Dieneke en Valerie


Meditatie Teder hart
Beginnend in het najaar bied ik aan met elkaar te mediteren in de Mennokamer. Niet in de kleine ruimte, maar in de grote, zodat we met gepaste afstand van elkaar stil kunnen worden en aandacht hebben voor ons lichaam en voor ons hart. Deze zomer las ik een klein boekje met een grootse inhoud. Training in tenderness van Dzigar Kongtrul. Hoe kan je verbinding blijven houden met de stroom van tederheid die in je hart is en soms geblokkeerd raakt door spanningen van het leven. We oefenen niet alleen in stilte, maar we oefenen ook de stilte, steeds een beetje langer tot we 25 minuten stil kunnen zijn.
Mennokamer om 19.30 uur. 1-10; 5-11; 3-12 (evt i.v.m. advent 10-12 en 17-12); 7-1, 4-2, 4-3; info en opgave: fridebonda@gmail.com


Groene theologie: scheppingsverhalen en mensbeelden
Dit najaar hebben we aandacht voor scheppingsverhalen. Oude verhalen die hun beelden hebben gestanst in onze breinen, zonder dat we beseffen hoeveel impact dat heeft op onze levenshouding. Het bezinnende stukje deze maand wil daarvan een tipje oplichten. Welke houding hebben wij ten aanzien van de schepping, van de natuur? Door welke beelden zijn we gevormd? De scheppingsverhalen uit Genesis zijn het bekendst. In de bijbel staan ook andere teksten die verwijzen naar een visie op het ontstaan van de wereld en de plaats van de mens daarin. 
In de avonduren de derde donderdag in de maand, 17-09; 15-10; 19-11 om 19.30 in de Mennokamer
In de ochtenduren de vierde vrijdagochtend: 25-09; 23-10; 27-11 om 10.15 uur in de Mennokamer 
Informatie en opgave bij Fride Bonda,  fridebonda@gmail.com, 06 16783562


De Ene boetseerde de mens uit de aarde (Genesis 2: 7) Fride Bonda
Wat is het toch met de mens en de aarde? Records van tropische dagen worden doorbroken en een virus dat zich gretig nestelt en verspreidt onder mensen en duizenden doden en miljoenen zieken veroorzaakt. Keert de aarde zich tegen ons? Is dit het antwoord van de aarde op de excessieve leefwijze van een klein deel van de wereldbevolking? Zijn de aarde en mensen eenheden geworden die tegenover elkaar staan en elkaar tegenwerken?

Lees meer >>


Wolwever september 2020
Lees meer >>


1234567891011121314151617181920
 
Meer informatie   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Zwolle
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2021 Doopsgezind.nl