dgzwolle > nieuws

Nieuws

Noodhulp Sulawesi
Indonesi is 28 september 2018 opnieuw getroffen door zware aardbevingen en een tsunami. De verwoesting is groot, er zijn veel slachtoffers, veel mensen worden vermist en huizen en gebouwen zijn verwoest of onder water gelopen. De hulpverlening kwam langzaam op gang, deels vanwege de zwaar beschadigde infrastructuur. Duidelijk is dat er heel veel moet gaan gebeuren bij de wederopbouw. De Indonesia Mennonite Diakonia Service (IMDS) werkt ter plaatse samen met andere kerken en de lokale overheden en is begonnen met voedselhulp, faciliteiten voor schoon drinkwater en het ondersteunen van mensen met trauma (trauma counseling). Mennonite Central Committee heeft inmiddels $ 52.000 beschikbaar gesteld voor ondersteuning van de noodhulp door IMDS. Belangrijke bijdragen daaraan kwamen van Europese doopsgezinde en anabaptistische gemeenten en organisaties.

Doopsgezind WereldWerk, dat nauw samenwerkt met Mennonite Central Committee, heeft haar bankrekening opengesteld voor bijdragen vanuit de doopsgezinde gemeenten in Nederland aan de noodhulp in Sulawesi. Giften zijn zeer welkom en worden via MCC goed besteed.

Bankrekening: NL27 TRIO 078 688 0333 t.n.v. Doopsgezind WereldWerk te Deventer o.v.v. Noodhulp Sulawesi(Doopsgezind Wereldwerk is een ANBI, dus giften zijn aftrekbaar voor de belasting).

Meer info: secretariaat@dgwereldwerk.nl


World Fellowship Day (Do Re en vrienden welkom)
Voor de World Fellowshipsday verplaatsen we ons zondag 27 januari 2019 naar Buitengoed Fredeshiem te Steenwijk. We gaan kijken en luisteren naar de interactieve theatervoorstelling ONDER ANDEREN . Hoe gaan we met elkaar om, wat weten we van elkaar, zijn we bang voor wat we niet kennen? Zo maar een paar vragen die de revue zullen passeren. Het zal zeker de moeite waard worden. Ieder is hierbij uitgenodigd. Inloop vanaf 09.30 uur. Aanvang; 10.00 uur Adres: Eiderberg 2, 8346 KJ Steenwijk (De Bult)


Wolwever november 2018
Lees meer >>


Wolwever oktober 2018
Lees meer >>


Musical
De Doopsgezinde Gemeente Giethoorn heeft een lange traditie van het samen oefenen en uitvoeren van musicals.

Op 9, 10, 16, 17, 23 en 24 november, om 19.30 uur, wordt dit jaar de Musical Op zoek naar Judas uitgevoerd.

Simon en Hanne krijgen bezoek van twee agenten die vertellen dat hun zoon Judas dood is. Zo begint de musical op zoek naar Judas. De verslagenheid bij de ouders is uiteraard groot. Het huilen van Hanna gaat over in kindergehuil en brengt ons bij de geboorte van Judas. En zo creren we de suggestie dat Hanna en Simon het levensverhaal van Judas aan de agenten vertellen.

Schrijf je over Judas , dan schrijf je ook over Jezus. In de musical heeft Jezus geen actieve toneelrol. We leren Jezus kennen door de ogen van Judas en ook door die van Petrus, want ook hij mag in de relatie met Judas niet ontbreken.

Naast een aantal fictieve scnes, laten wij ook een aantal Bijbelse verhalen tot leven komen die wij exemplarisch vinden voor het optreden van Jezus: de Bergrede , een wonderverhaal (spijziging van 5000),een genezingsverhaal (legioen).Een gelijkenis /parabel (de barmhartige Samaritaan) en het verhaal over de vrouw die Jezus zalft in Bethani. En natuurlijk het passieverhaal dat in deze musical ook als gezongen passie wordt uitgevoerd.

Zo wordt opzoek naar Judas, meer dan onze andere musicals , een gezongen belevenis.

Vanaf 8 oktober kunnen er kaartjes besteld worden voor deze musical.

Bellen of mailen kan met Marijke Schra 0521-362394 of tiemen.schra@ziggo.nl of zijn op te halen bij Spar ter Schure Eendrachtsplein 4 8355DL Giethoorn.


Ringbijeenkomst over Judas
Judas staat dichter bij Jezus dan je denkt .. zegt ds. Alke Liebich, predikant van de Johanneskerk te Amersfoort in een artikel dat zij in april 2017 schreef. Over deze interessante uitspraak willen we natuurlijk meer weten. We hebben haar dan ook uitgenodigd om donderdag 8 november a.s. hierover met ons van gedachten te wisselen op de jaarlijkse bijeenkomst van de Ring Zwolle . Deze bijeenkomst vindt plaats in de Doopsgezinde kerk van Giethoorn voorafgaand aan de musical Judas die de volgende dag van start gaat. Inloop vanaf 19.30 uur, Aanvang 20.00 uur Adres: Binnenpad 50, 8355 BS Giethoorn.


12345678910111213141516
Meer informatie   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Zwolle
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2019 Doopsgezind.nl