dgzwolle > nieuws

Nieuws

ADS-dienst en Driezorg Dienst zondag 26 april
De Doopsgezinde viering van aankomende zondag, 26 april wordt vanaf 10 uur weer uitgezonden. De viering komt vanuit de Doopsgezind-Remonstrantse gemeente Hoorn (Het Foreestenhuis) onder leiding van ds. Jan Berkvens.
De uitzending gaat via een Youtube kanaal. Het juiste kanaal is te vinden via de link in de rechter kolom 'Laatste Doopsgezind NU'.
Ook de komende weken organiseert de ADS zo een viering op zondag.

Voor Driezorg in Zwolle verzorgt geestelijk verzorger BAS Dingjan wekelijks een videoviering.Deze zijn te vinden op Kerkdienst gemist, Overijssel, Driezorg Zwolle


Brief 4: Het werk (en meer) van Ellis van der Zee
1. van de werkvloer, een kijkje binnen de bijzondere zorg
In een woonvoorziening van het leger des heils voor voormalig dak-en thuislozen brengt de dreiging van het Corona virus ook veel onrust met zich mee. De bewoners in de voorziening waar ik werk hebben vaak een dermate zwaar verleden gehad dat gebruik van alcohol of andere middelen een uitweg is geworden om lastige emoties te dempen. Of juist te ontkomen aan een altijd aanwezige grauwsluier. Veelal mensen waarvoor het gewone maatschappelijke leven te complex is. De meeste hebben geen sociaal netwerk, een enkeling ziet soms een trouwe moeder of broer/zus. Het kringetje is klein.  Hoe gaat dat nu?  Lees meer >>


Paasgroet

Paasgroet
De kerkenraad van de Wolwevergemeenschap Zwolle wenst u kleurrijke paasdagen

Hoor hoe de viooltjes spelen
       dat het altijd lente was
       Opgefleurd met regenbogen
zingt het door het groene gras
(Sytze de Vries


Brief 3 van Ds. Fride Bonda
In deze bijzondere tijd schrijft Fride wekelijks een brief aan de gemeenteleden. Hieronder is brief 3 te lezen.

Amersfoort, 1 april 2020

Lieve mensen,

Op een avond voor het slapen gaan steek ik mijn hoofd uit het dakraam. Het is stil. Ik hoor niet de constante stroom van motorgeluiden van de snelweg. Heel ver weg een enkele auto, die de stilte die erop volgt benadrukt. Het is stiller dan anders. Ook donkerder. Wel lichtjes uit de huizen, maar niet de lichten van de stad. 
Ik luister een tijdje naar deze weldaad van rust, die een gevolg moet zijn van de sociale onthouding, het voorschrift van de overheid dat we zoveel mogelijk thuis moeten blijven. Lees meer >>


Wat vervalt door CORONAVIRUS? Bericht van de kerkenraad
U bent gewend om rond deze tijd een uitnodiging te krijgen voor de Algemene Ledenvergaderingen van onze Gemeenten. We hadden deze gepland op dinsdag 14 april Re en dinsdag 21 april Do.
Door het CORONAVIRUS mogen wij geen groepsbijeenkomsten organiseren voorlopig tot 1 juni 2020.
We hebben voor de ledenvergaderingen woensdag 10 juni gereserveerd. Op deze zelfde dag zullen de Remonstrantse en de Doopsgezinde gemeente de ledenvergadering houden. Een groep in de kerkzaal en de andere in de Mennokamer. Na de pauze gaat de vergadering gezamenlijk verder gaan. U krijgt hiervoor nog een uitnodiging met alle details. Er is ook al een uitwijk datum gepland, nl. vrijdag 11 september.
Dat tot 1 juni alle diensten in de kerk en groepsbijeenkomsten vervallen hebt u in de Wolwever al kunnen lezen.
Op 29 maart was er een digitale kerkdienst te zien en te beluisteren en er wordt voor 5 april (palmpasen) ook zoiets voorbereid, zoals al in een eerdere nieuwsbrief was aangekondigd.


1234567891011121314151617181920
 
Meer informatie   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Zwolle
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2021 Doopsgezind.nl