dgzwolle > nieuws

Nieuws

Trappie en Happie (fietsen en eten)
Dag allemaal!
Op 18 april a.s. willen we een leuke activiteit ondernemen om elkaar beter te leren kennen, maar vooral om samen te ontspannen en genieten!
Op deze dag willen we een fietstocht houden, die we enkele malen aangenaam zullen onderbreken door op verschillende adressen een lekker hapje, drankje te nuttigen.
Omdat we deze leuke activiteit voor het eerst doen willen we dit jaar starten met een Zwolse fietsroute. Wie weet, bij succes volgend jaar buiten Zwolle?

Voor deze activiteit zoeken we:
- 4 gastadressen/gastheren/dames die zorgen voor een smakelijk deel van onze maaltijd (bijvoorbeeld voorgerecht, OF hoofdgerecht oid)
- Deelnemers (=enthousiaste fietsers met eetlust)
NB. We hebben de beschikking over tandems voor de mensen die dat leuk vinden!
Bent u minder goed ter been (of ter fiets) neem dan even contact op met Dieneke Dijksma.

Opgave met dieetwensen graag voor 1 maart as. bij Dieneke Dijksma -dmdijksma@gmail.com

We hopen op een fijn samenzijn!


(Vakantie) Midweek voor wat ouderen
Van 20-24 april wordt er een midweek georganiseerd voor mensen uit doopsgezinde/ remonstrantse  gemeenten in Noord Nederland, oftewel het FDS –en  GDS-gebied en de ring Zwolle. Het thema van de midweek luidt: ´Vrijheid´. Naast alle ontspanning gaan we gedurende de midweek  in op wat vrijheid voor ons betekent.
De midweek begint maandagmiddag 20 april en op vrijdagochtend 24 april worden de koffers weer gepakt. We zijn momenteel druk bezig om een gevarieerd en ontspannen programma samen te stellen. Zodra dit bekend is, sturen we u dit toe, samen met de bevestiging van opgave.
De leiding van deze midweek is in handen van Annie en Fokke Rekker-Van der Werff en Gerrit Jan Romeijn.
De kosten voor de midweek zijn: € 445,- voor een éénpersoonskamer en
€ 395,- voor een
tweepersoonskamer (per persoon).
Het juiste bedrag kunt u tegelijk met uw opgave overmaken naar: IBAN NL20 RABO 01 46 45 83 46 t.n.v. Penningmeester FDS; o.v.v. ‘Fredeshiem midweek 2020’.
Belangrijk:
Opgeven moet vóór 20 maart 2019 plaatsvinden.

Voor opgeven (en vragen) kunt u contact opnemen met:
Annie Rekker-Van der Werff
Pleinpaed 3, 9287 LP Twijzelerheide
tel. 06 22 05 28 06
email: ahrekker@hotmail.com
N.B.
Mochten de kosten van deze midweek voor u een bezwaar zijn om deel te nemen, wilt u zich dan in verbinding stellen met Annie Rekker-Van der Werff?
U kunt ook contact met haar opnemen als er vragen zijn op het gebied het eventueel ‘meenemen van zorgverlening’ op het vakantieadres.


Bericht van DG Blokzijl
Op zondag 2 februari komt de voorstelling Gekke Buren naar t Lam in Blokzijl. De voorstelling is voor iedereen vanaf 4 jaar. Kinderen mogen, onder begeleiding van een volwassene, gratis naar binnen.
Gekke Buren is een humoristische voorstelling voor kinderen, hun ouders, oma’s en opa’s en noem het maar op. De voorstelling is gebaseerd op het gelijknamige prentenboek van Ingrid & Dieter Schubert.
Danielle van Dijk is poppenspeelster en verhalen vertelster. En laat met deze voorstelling zien dat gekke buren nog zo gek niet zijn! Reserveren kan: karin@karinklomp.nl.
Zondag 2 februari 2020
Kindervoorstelling: Gekke Buren van Daniëlle van Dijk (voor kinderen van 4 +)
Aanvang 15.00 uur    € 5,- volwassenen, kinderen gratis
T Lam: Breestraat 2 in Blokzijl


Oproep van CPT aan VS en Iran
De doopsgezinde gemeente Zwolle is steungemeente van CPT. Van CPT Internationaal komt het onderstaande bericht.
Christian Peacemaker Teams (CPT) roept op tot een onmiddellijke beëindiging van alle militaire escalatie van de VS en Iran en tot een sterkere inzet voor diplomatie in de regio. De wereld heeft toegezien hoe de regeringen van de Verenigde Staten en de Islamitische Republiek Iran op de rand van de oorlog wankelden toen hun strijdkrachten drone-aanvallen en ballistische raketten lanceerden op verschillende doelen binnen de grenzen van Irak.

Het volledige bericht in het Engels staat op de website van CPT: https://cpt.org/cptnet/2020/01/10/cpt-international-christian-peacemaker-teams-statement-usiranian-tensions-iraq


Religiequiz 30 januari
Donderdag 30 januari  houden we voor de 2e keer de laagdrempelige Religiequiz. De vragen hebben direct of via een omweg te maken met religie.
Er zijn  vragenrondes, plaatjesrondes, een audioronde en een puzzelronde.
Je speelt binnen een team dat ter plekke ingedeeld wordt. Vorig jaar was deze quiz, samengesteld door en onder leiding van Lex Biemond, een doorslaand succes.
Locatie: kerkzaal
Tijd: 19.30 – 21.30 uur
informatie: Lex Biemond. Mail: lexbiemond@gmail.com 


123456789101112131415161718192021
 
Meer informatie   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Zwolle
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2020 Doopsgezind.nl