dgzwolle > nieuws

Nieuws

Interreligieuze viering 5 januari 2020, 19.00 uur
Het is inmiddels een mooie en zinvolle traditie dat in Zwolle het jaar geopend wordt met een interreligieuze viering in een van de gebedshuizen van de stad.
Deze vredesviering wordt
georganiseerd door SLAG (Samen Leven Anders Geloven) in samenwerking met de Synagoge, de ULU moskee en de Oosterkerk en vindt plaats op de eerste zondagavond van het nieuwe jaar.
Joden, moslims en christenen uit onze stad en regio komen bij
elkaar om vanuit elkaars religies inspiratie op te doen, elkaar te ontmoeten en vrede toe te wensen.
Het belooft een afwisselende viering te worden, met als thema: Geroepen om te leven.
Wij mogen leven uit onze bronnen: Uit de Tenach, de Bijbel en de Koran worden daarom teksten gelezen die betrekking hebben op dit thema. Er zal gezongen worden en muziek gemaakt.
Na afloop kunnen we elkaar ontmoeten bij de koffie/ thee met wat lekkers.
Van harte welkom in de Oosterkerk aan de Bagijnesingel 17.
Namens SLAG Zwolle.
Hanneke Buurman


Vermaningspad 2020, vrijwilligers gevraagd
Ieder jaar op Hemelvaartsdag vindt ergens in Nederland een fietstocht en autotocht plaats langs een aantal Doopsgezinde Gemeenten. Een doopsgezinde kerk wordt ook wel een vermaning genoemd, vandaar de naam vermaningspad.
In 2020 is de Ring Zwolle aan de beurt. De uitgekozen route loopt van Blokzijl naar Giethoorn en Steenwijk en weer terug naar Blokzijl.
Frans van der Meer, Martin van Buren en Tineke de Vries zijn al enige tijd bezig met de voorbereidingen voor dit Vermaningspad 2020.
De uitvoering kan alleen wanneer er zich voldoende vrijwilligers melden om te helpen. Waar hebben we mensen voor nodig:
1.       Een parkeerterrein in Blokzijl is het startpunt voor zowel fietser als automobilist. Hier vindt  registratie, betaling en uitdelen routeboek plaats. Hier zijn 5 mensen nodig.
2.       In de gemeentes Blokzijl, Steenwijk en Giethoorn  ontvangen van de deelnemers en het verzorgen van koffie/thee en/of soep. Per gemeente  4 mensen.
3.       Voor collecteren bij de afsluitende vesper 2 mensen.
Aan de gemeentes die niet op de route liggen te weten Meppel, Emmeloord en Zwolle vragen we ook vrijwilligers om Blokzijl, Steenwijk en Giethoorn te ondersteunen.
 
Opgeteld zijn er dus rond 20 vrijwilligers nodig.
De voorbereiders zijn steeds telefonisch bereikbaar en zijn ANWB op de route.
Kortom: Wie wil als vrijwilliger aan deze dag meewerken ?
Opgave: tdevriesdrent@gmail.com


Wolwever december 2019/ januari 2020
Lees meer >>


Ledenvergadering Remonstranten verplaatst
Bericht van de Remonstrantse Kerkenraad
Zoals u hebt gelezen is de ledenvergadering van de Remonstranten gepland op zondag 8 december 2019. We zijn er vanuit gegaan dat alles voor die tijd geregeld zou worden, maar dat is niet gelukt en dus moeten we de vergadering uitstellen.
En wel tot donderdag 16 januari 2020. 
Ziekte, afwezigheid en drukte heeft hiertoe geleid. Daarvoor vragen we uw begrip. 
Het heeft als nadeel, dat we een aantal dingen niet kunnen afwerken en er in het nieuwe jaar mee verder moeten. Het heeft als voordeel dat we het beter kunnen voorbereiden. 
U krijgt nog een uitnodiging, noteer alvast 16 januari 2020 om 19.30 uur in uw agenda, dan kunt  u meepraten.


Faire modeshow dinsdag 10 december
Sari Fair Fashion uit Dalfsen showt ons de nieuwste damesmode op fairtrade gebied.
Een prachtige modeshow op de ‘catwalk’. Deze show is zeker de moeite waard om te
komen kijken. Eigen mannequins zullen de show verzorgen.
Tijd: 14.00 – 16.00 uur . Informatie: Tineke de Vries tel. 06 253 631 95


30 november 2019 Concert Blent in serie Kerken als Podium verplaatst
Nu in Lutherse Kerk, Zwolle, 15.30 uur

Een mix van geslachten, stemsoorten en muziekstijlen:
Het repertoire van A cappella quintet BLENT  varieert van pop tot cabaret en van covers tot eigen geschreven arrangementen. Maar ook een middeleeuwse pavane ontbreekt niet. 

Hartelijk welkom!


Afronding Zwols Bijbelproject
Zwolse Bijbel

Dit voorjaar is in Academiehuis de Grote Kerk het Zwolse Bijbelproject van start gegaan. Met zoveel mogelijk mensen wordt de Bijbel overgeschreven. Dit gebeurt in navolging van de Moderne Devoten die in het middeleeuwse Zwolle met de hand tal van Bijbels overschreven. Het beroemdste exemplaar, de 15e-eeuwse ‘Zwolse Bijbel’, is door de eeuwen heen beschadigd geraakt. Hoog tijd dus voor een nieuwe Zwolse Bijbel! 
Honderden mensen hebben de afgelopen maanden hun bijdrage al geleverd.  De Bijbel is grotendeels overgeschreven maar nog niet helemaal. Daarom wordt er een Schrijfmarathon gehouden op zaterdag 7 december
van 9.00 u tot 17.00 u Iedereen kan binnenlopen op het moment dat hem of haar schikt. Op diverse plekken in de kerk staan tafels waaraan geschreven kan worden. Er zijn vrijwilligers om u met raad en daad ter zijde te staan. Ook is er een Bijbel-take-away voor wie de teksten liever thuis overschrijft. Wij hopen dat u zelf en liefst met zoveel mogelijk anderen op 7 december naar Academiehuis de Grote Kerk komt om mee te schrijven. Wilt u deze schrijfmarathon daarom binnen uw eigen kring bekend maken? 
Het zou geweldig zijn als de Bijbel aan eind van de dag helemaal is overgeschreven…..
Weet u van harte welkom! Namens het Zwolse Bijbelteam,
 
Hartelijke groeten,
Mariska van Beusichem
Stadspastor Zwolle  


Kerstgeschenk?
Lieve Vrienden, Leden en belangstellenden,
Voor je het weet is het al weer december. De maand bij uitstek om geliefden te verrassen met een presentje of een kaart. Graag brengen we twee mogelijkheden onder de aandacht. 
1.     De bundel  “Woorden in het Gras” van Fride Bonda (200 pagina’s) is een echte aanrader. Carel ter Linden schreef hier over “Als je zo’n verhaaltje gelezen hebt, ben je verder dan je daarvoor was: je bent iets dichter bij het geheim van dit vreemde bestaan. Deze verhalen zijn stuk voor stuk pareltjes.” 
2.    Ook dit jaar ontwierp Lucy Noordzij weer een wenskaart. Die is niet alleen te gebruiken rond de Kerstdagen en met Oud en Nieuw, maar ook bij allerlei gebeurtenissen in 2020.
De opbrengst van de kaartverkoop komt ten goede aan: De Wolwever.
Bestel voor 15 november en de bestelde artikelen krijg je eind november met de nota thuis.  Gemakkelijk toch ? Toch nog een vraag ? Bel in de avond uren 0653 372764.
Stuur het onderstaande formulier via e-mail naar claashamming@gmail.com.

            x boeken “Woorden in het Gras”
De verkoopprijs van het boek bedraagt € 15.--, maar als je er meer bestelt wordt het: voor drie stuks € 12.50.—per stuk en bij vijf stuks of meer slechts € 10.--. 
            x setjes Wenskaarten
De wenskaarten gaan in setjes van 10 stuks. Eén set kost € 15.-, het tweede setje kost € 12.50 en de volgende kosten slechts € 10.-. 
Naam:
Adres:
Postcode:                                Woonplaats: 


12345678910111213
 
Meer informatie   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Zwolle
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2020 Doopsgezind.nl