dgzwolle > nieuws

Nieuws

Remonstrants Vrouwen Contact
Het volgende Remonstrants Vrouwen Contact is opdinsdag 20 november, 10.00 uur, bij Martine Koenen-Fros. Riekje Veurink-Bleeker houdt een inleiding over De Ploeg met o.a. aandacht voor Hendrik Werkman


Bach in Blokzijl, 28 oktober 15.30 uur
Uitvoering cantate 180 van J.S. Bach in de Grote Kerk van Blokzijl op zondag 28 oktober. De dienst begint om 15.30 uur.

Op 22 oktober 1724 werd deze mooie koraal-cantate voor het eerst uitgevoerd en deze werd in de 18eeeuw een van de meest populaire cantates.Bach heeft voor een extra feestelijk instrumentaal ensemble gekozen, met blokfluiten, hobo en althobo, strijkers en een continuo (orgel cello en contrabas).

Het centrale beeld is dat van een bruiloftsmaal, waar Gods liefde voor de mensen wordt gevierd. Het openingskoor en twee arias krijgen de vorm van een dans!

Prachtige aria's worden gezongen door de sopraan Susanne Weber, de tenor Falco van Loon en de bas Niels Kuipers. Het alt-recitatief wordt gezongen door artistiek leider en dirigent Raghna Wissink.
De cantate wordt uitgevoerd door het cantatekoor Blokzijl, met zangers en musici uit een brede regio.

De voorganger in deze dienst is Ds. Neely Kok.
Na afloop is er een collecte om de onkosten te bestrijden.


Blokzijl, 't Lam ontmoet, Film, 26 oktober, 20.15 uur
De opening van het lustrum van t Lam ontmoet: de film Bram Fischer. Peter Paul Muller (bekend als Martin Morero in Gooische Vrouwen) in een indrukwekkende rol als advocaat in het Zuid- Afrika van de Apartheid. Zuid Afrika, jaren 60. Bram Fischer is een blanke en graag geziene advocaat in de upper class van het land. Maar wat niemand weet is dat de man in zekere zin een dubbel leven leidt. Terwijl hij aan de ene kant op blank staat gaat zijn hart uit naar een betere samenleving in Zuid Afrika waarin de onderdrukking van zwart zal verdwijnen. Hij bezoekt bijeenkomsten van het ANC, verdedigt de partijleden en denkt mee in de ontwikkeling van hun strategie. Dit brengt hem, onbedoeld, in een wurggreep. Hij, een verstandig en redelijk mens, wordt vermorzeld door het systeem waarin hij vast en zeker dacht overeind te blijven. Peter Paul Muller (Martin Morero in Gooische Vrouwen) brengt Bram Fischer over het voetlicht als een advocaat van vlees en bloed. Hij doet dat integer en liefdevol. Dat geldt voor alle acteurs en actrices in deze film trouwens. Zuid Afrikaans en Engels gesproken en daarom ondertiteld. Regie van Jean van de Velde (regisseur van o.a. All Stars, Wit licht, Lek en Hoe duur was de suiker) en uitgebracht in augustus 2017.


Wolwever september 2018
Lees meer >>


Stel je voor...

Stel je voor...
Toen Marloes Muijskens voor het eerst als deelnemer mee ging op AKC-kamp ervoer ze gelijk hoe open de sfeer daar was. 'Ik was nieuw en gelijk kwam er een andere deelnemer kennis met me maken bij de aankomst.' Inmiddels zorgt ze als leiding en bestuurslid dat kinderen dezelfde onvergetelijke weken beleven als zij heeft gedaan. Lees meer >>


Luisteren naar muziek
luisteravonden bij Gerard en Jennechien.

De formule is:
- neem zelf muziek (cd of lp) mee die je raakt of meld die muziek bij Gerard, die het dan van te voren opzoekt (emailadres: zie hieronder)
- je geeft die avond een korte toelichting op jouw muziekkeuze
- we luisteren naar een gedeelte dat jij graag wilt laten horen
- we bespreken de gehoorde muziek: wat horen wij in deze muziek?
- zo komen op een avond een aantal mooie luisterervaringen langs.

Locatie: Gerard Hoogvliet en Jennechien Tiemens
Data: Donderdag 4 oktober 2018 en Donderdag 10 januari 2019
Inloop: vanaf 19.00 uur, de koffie/ thee staat dan klaar
(tijdens deze inloop wordt door Gerard de meegebrachte muziek gesorteerd)
Start: om 19.30 uur Einde: rond 21.30 uur

Aanmelding: Via email aan hoogvlietg@gmail.com,
met daarbij:datum waarop je komt en je telefoonnummer


12345678910111213141516
Meer informatie   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Zwolle
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2019 Doopsgezind.nl