dgzwolle > nieuws

Nieuws

Stadsfestival en parkeren
Dit weekend vindt in Zwolle het Stadsfestival plaats.
Het festivalterrein loopt tussen het Academiehuis(de Grote Kerk), het Grote Kerkplein, de Blijmarkt en de Potgietersingel.
Parkeren voor de kerk wordt aangeraden te doen op de Burg. Van Roijensingel.
Mogelijk is het wat drukker dan normaal in de stad, maar verder zal er voor kerkgangers weinig hinder van het Stadsfestival zijn.


Vredesweek Zwolle 2019

Van 21 tot 29 september is het weer (landelijke) Vredesweek. Het thema is dit jaar 'Vrede verbindt over grenzen'. En grenzen kun je heel verschillend opvatten: wat betekent voor jou 'grenzen'? Kun je over je grenzen heen stappen en draagt dit bij aan vrede? Hoe staan we tegenover mensen met een andere opvatting, met een andere geaardheid, met een andere religie, migranten, verdreven uit eigen land ten gevolge van oorlog of ook door armoede ('gelukszoekers'), enz., enz.?
In Zwolle is er een gevarieerd aanbod aan activiteiten, verzorgd door een steeds groter aantal organisaties. Het Vredesplatform Zwolle verspreidt hierover een flyer maar publiceert ze ook –met de laatste aanvullingen– op www.vredesplatformzwolle.nl/agenda.
Een speciale activiteit is de Walk of Peace op zaterdag 21 september, de Internationale Dag van de Vrede. Deze keer is hiervoor de wijk Holtenbroek gekozen, met diverse locaties die aanleiding geven om over na te denken of met medewandelaars van gedachten te wisselen over het thema, zoals moslims, Molukkers, daklozen, politieke gevangenen, enz. De wandeling start om 13u30 bij de Ulu-moskee, Gombertstraat 340, en eindigt daar ook weer om ca. 16u00. De tocht is ongeveer 4 km lang.
Deelname is gratis. Aanmelding via walkofpeacezwolle@gmail.com is prettig voor de organisatoren. Kom in elk geval in groten getale!
Dat geldt ook voor de vredesvieringen op zondag 22 september om 9.30 in de O.L.V. Basiliek (Peperbuskerk) of Adventskerk in Zwolle-Zuid. Maar je bent natuurlijk ook van harte welkom bij de andere activiteiten.
NB Door een misverstand is in het programmaoverzicht van de Wolweverkerk opgenomen, dat net als vorig jaar na afloop van de vredesviering in de Basiliek iedereen uitgenodigd is voor een kopje koffie/thee in de Wolweverkerk. Dit koffiedrinken gebeurt echter in de Lutherse kerk aan de Koestraat, waar aansluitend om 11u30 ook intercultureel gedanst wordt (m.m.v. SLAG en Ulumoskee).


Wolwever september 2019
Lees meer >>


Jaarthema 2019-2020: 'Van waar komt mijn hulp'

Jaarthema 2019-2020: 'Van waar komt mijn hulp'
Met de start van het nieuwe seizoen wordt ook het nieuwe jaarthema ‘Van waar komt mijn hulp’ ingeluid. Als doopsgezinde geloofsgemeenschap vervolgen wij met dit jaarthema onze Pelgrimage van Vrede en Gerechtigheid. Lees meer >>


12345678910111213
 
Meer informatie   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Zwolle
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2020 Doopsgezind.nl