dgzwolle > nieuws

Nieuws

Comforters naar Oekraine!

Comforters naar Oekraine!
Na afloop van de tweewekelijkse comforter-maak-ochtend op maandag 23 januari gaan er 120 comforters (troostdekens) uit Nederland richting Oekraine (als ze tenminste in ons busje passen allemaal). Er zijn er 60 gebracht uit het westen van Nederland, 27 uit Friesland e.o. en 33 uit het oosten van Nederland (o.a. uit Zwolle).
De comforters gaan eerst naar Detmold en worden daar aan Multiply-europe overgedragen. Multiply-europe gaat regelmatig met hulpgoederen naar Oekraine en neemt dan de comforters mee. Hopelijk brengen ze daar warmte, in dubbele zin.
Aart Hoogcarspel  

Resultaat Write for Rights actie van Amnesty, december 2022
Ook dit jaar zijn er weer veel brieven en kaarten geschreven voor de Amnesty Write for Rights schrijfactie. Vooral via de Zwolse kerken zijn er weer veel thuisschrijfmapjes (met 10 cases) uitgereikt. De CGK Zuiderhof en de Doopsgezinde Kerk Wolweverstraat deden voor het eerst mee aan deze schrijfmappenactie.

De resultaten van het totaal aantal geschreven brieven en kaarten samen
Totaal  454  !!  + 13 schrijfmapjes, brieven en kaarten zelf verzonden of via Stadkamer Centrum ingeleverd.

Lees meer >>
Driekoningenspel, zondag 8 januari, 9.45 uur
Zondag 8 januari zal er in onze kerk een Driekoningenspel gespeeld worden door een enthousiaste spelersgroep uit Meppel. Het spel wordt in z’n geheel gezongen en duurt ongeveer 15 minuten. Het spel wordt vaak op Vrije scholen opgevoerd voor kinderen. Het is ook heel geschikt voor volwassenen. Het is het verhaal van de drie wijzen uit het oosten, die na een verre reis, het Jezuskind vinden in de kribbe. Vol eerbied knielen zij voor het kind en brengen hem de geschenken die ze meegebracht hebben. In samenspraak met Fride en de Remonstrantse kerkenraad wil de spelersgroep u van harte uitnodigen om het spel te komen beleven. De spelersgroep zal de kerk na het spel direct verlaten om in Meppel nog een voorstelling te spelen. Om die reden is de aanvang van de voorstelling 9.45 uur. Kom op tijd, de kerk is vanaf 9.30 uur geopend. Aansluitend is de kerkdienst.
Komt allen en breng kinderen en kleinkinderen mee.
Het is echt de moeite waard. Wij hopen op een volle kerk.
1 februari - film 'Atonement' met eten vooraf - 18.00 uur
Op woensdag 1 februari is in de Wolweverkerk de film 'Atonement' te zien. Atonement is een mooie, sfeervolle verfilming van het gelijknamige roman van de Engelse schrijfer Ian McEwan. De roman werd door Time Magazine uitgeroepen tot de beste roman van 2002. De verfilming van Joe Wright werd overladen met talrijke nominaties en prijzen. Zo kreeg de film de Golden Globe voor Beste Film en Beste Muziek. Zowel voor de Golden Globes als voor de Oscars kreeg de film zeven nominaties. Een korte omschrijving van de inhoud: het is een warme zomerdag in 1935 op het prachtige Engelse landgoed van de welgestelde familie Tallis. De jonge dochter des huizes, de 13-jarige Briony slaat vanuit haar slaapkamerraam haar oudere zuster Cecilia gade bij de fontein voor het huis. Cecilia is daar met Robbie Turner, de zoon van de huishoudster. De jonge Briony is een aankomend schrijfster met een levendige verbeelding en heeft zo haar eigen interpretatie bij wat ze gadeslaat. Later die avond vindt een vreselijke misdaad plaats. Briony is ervan overtuigd dat Robbie de schuldige is. Hij wordt daarop ten onrechte gearresteerd en door de politie meegenomen. Dit heeft grote gevolgen voor de rest van hun levens. 

Vooraf gaan we met elkaar eten. Graag uiterlijk maandag 30 januari opgeven bij Karin, karinjanze@home.nl, 06-36358506.
Eerste Kerstdag, 10.00 uur
Op 1e kerstdag is er een viering voor jong en oud, vorm gegeven door de voorbereidingsgroep. We beginnen om 10 uur.
Er is muziek met instrumenten; piano, gitaar en viool en uiteraard samenzang met pianobegeleiding.
Er worden passende beelden geprojecteerd en we horen een aantal gedichten. Er wordt een kerstverhaal verteld, gericht op het jonge kind, ook heel mooi voor volwassenen. Het gaat er toch om dat we allen een beetje kind worden. Onbevangen, enthousiast vanuit het hart.
Er is ook knutseltijd. Dan maken we gaven vanuit het hart. We beëindigen de viering met samenzang en koffie, chocolademelk en wat lekkers.

Onze knutsels; mooie sterren, harten en gekleurde lampjes voor een waxinelichtje worden na de eigen viering (na 12 uur) aangeboden bij het huiskamerproject van het Leger des Heils aan de Geert Grootestraat 11. We hopen dat we daar de huiskamer-bezoekers er blij mee kunnen maken. Ter plaatse, is gezelligheid op het plein met vuur, chocolademelk en muziek. Voor wie mee wil gaan, dat stemmen we af rond 11.30 uur. Welkom!
Dimitri, Valerie, Dieneke, Steffen en Ellis

1234567891011121314151617181920
 
Meer informatie   ANBI-register Doopsgezinde Gemeente Zwolle
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2023 Doopsgezind.nl